Vikend za pamćenje

Za sve žene, putovanje u Beč: Poseban osmomartovski poklon banjalučke grupacije

11.03.2024 13:38:48
Prointer ITSS Putovanje u Beč

Nije to samo za Dan žena, već je poštovanje i pažnja prema onima koje su oblikovale i oblikuju čitavu grupaciju i preostalih 364 dana u godini

Nije to samo za Dan žena, već je poštovanje i pažnja prema onima koje su oblikovale i oblikuju čitavu grupaciju nešto što se njeguje i preostalih 364 dana u godini. Tako kažu u Infinity International Group, nakon što su svojim damama priredili ne baš tipičan, osmomartovski poklon.

Naime, na društvenim mrežama objavili su fotografije sa putovanja i, kako kažu, vikenda za pamćenje koje je 90 žena iz grupacije provelo na relaciji Beč-Bratislava-Grac.  

"Poznati smo kao grupacija u kojoj žene zauzimaju brojne rukovodeće i menadžerske pozicije i u čijim su kompanijama upravo žene svojim znanjem i umijećem razbile sve predrasude o "muškim" i "ženskim" zanimanjima, pa je bilo sasvim logično da im ovaj praznik čestitamo na najljepši mogući način", kaže Đorđe Mrđa, marketing menadžer kompanije Prointer ITSS, članice Infinity grupacije.

Priznaje da su se svi svojski potrudili oko organizacije, ali i da se, sudeći prema utiscima, taj trud isplatio.

"Željeli smo da ovogodišnji praznik sjajne žene iz naše grupacije upamte po nečem posebnom i, evo, nakon povratka s putovanja, mislim da smo u tome i uspjeli. Za početak, uz turističkog vodiča, obišli smo brojne znamenitosti Beča i uživali u bogatom istorijskom i kulturnom naslijeđu ove prestonice. Za naše dame organizovali smo i večeru u jednom tipičnom, bečkom restoranu, u kojem nas je duh grada dodatno očarao", kaže Mrđa.

Organizatori su se pobrinuli za još jedan, dodatni utisak, pa su iz Beča otišli i na jednodnevni izlet u Bratislavu. 

"Utisak na utisak, tako bih opisao posjetu još jednoj evropskoj prestonici u kojoj smo, čak i za tako kratko vrijeme, mnogo toga vidjeli i doživjeli. Evo i danas, dok se svega prisjećamo, čini se da je ovo putovanje bilo pun pogodak", kaže Mrđa.

Dodaje da su u povratku za Banjaluku, odlučili da sve začine još jednom destinacijom, pa je ekipa svratila i u Grac.

"I odatle nosimo sjajne uspomene. Naše dame kažu da su prethodna dva dana bila toliko ispunjena da se činilo kao da je ovaj vikend bio duži od uobičajenog. I, naravno, nadaju se da ćemo ga ponoviti", kaže Mrđa koji je i zbog još jedne sitnice siguran da je ovo bio pravi osmomartovski poklon.

Od svoje "ženske ekipe" i on je, na kraju, dobio poklon, u znak zahvalnosti za putovanje koje je svima “napunilo baterije”.       

Poklon i briga za širu društvenu zajednicu

Osim brige o zaposlenima u svojim kompanijama, Infinity grupacija ni ove godine nije zaboravila one koji se godinama bore za ostvarivanje ženskih prava i bolji život žena.

U dogodišnjoj saradnji sa organizacijom Udružene žene iz Banjaluke, IIG je aktivan partner u zapošljavanju žena korisnica Sigurne kuće, a ove godine su njihovom Fondu za ekonomsko osnaživanje žena donirali 3.000 KM.

Za potrebe korisnica Sigurne kuće, poklonili su i tri računara i osmislili još jedan, praktičan način da im pomognu. Naime, njihov Calculus centar držaće i obuku za korisnice, radi unapređenje vještina rada na računaru koje im mogu biti od pomoći u budućem zaspolenju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo