IT SVIJET

Uspješno provedena KING ICT Akademija 2023

15.09.2023 11:00:59
Ljetna akademija

U sklopu Akademije, preko 500 studenata razvilo je više od 30 aplikacija i okušali su se u radu na stvarnom projektu

Još jedno izdanje KING ICT Akademije uspješno je privedeno kraju! Ove se godine Akademija održala u novom, osvježenom formatu. Studenti su imali priliku slušati predavanja kroz Weekend Workshops, a oni koji su željeli, mogli su se prijaviti na ljetnu Akademiju te nakon kratkog uvodnog dijela predavanja započeti s plaćenom praksom iz područja poslovne analize, programiranja i osiguranja kvalitete.

Studenti su podijeljeni u 4 tima i rješavali isti zadani problem – u timskom okruženju i uz podršku mentora, naučili su razvijati aplikaciju "from scratch" – a svoj praktični rad pokazali su na show offu. Bilo je posebno zanimljivo vidjeti različite načine na koje su pristupili problemima i kreativnost na djelu.

Inače, KING ICT Akademija već dugi niz godina je odlična prilika za studente koji se žele educirati uz bok stručnjacima iz IT svijeta. U sklopu Akademije, preko 500 studenata razvilo je više od 30 aplikacija i okušali su se u radu na stvarnom projektu u jednoj od najbrže rastućih industrija na svijetu.

PODIJELI:
TAGOVI: KING ICT akademija studenti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje