Učenici Srednje grafičke škole sa Ilidže u posjeti FTS Travnik

12.12.2019 08:53:11

FTS i EF Univerziteta u Travniku ugostili su u utorak učenike Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža

Fakultet za tehničke studije i Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku ugostili su u utorak 10. decembra učenike trećeg i četvrtog razreda Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža, njihove profesore Nermina Jamakovića i Samira Šišića, bivše studente Fakulteta za tehničke studije, te profesora Sulju Lagumdžiju i direktora Škole Salku Huskića. Uz prisustvo studenata i asistenata ova dva fakulteta, učenicima su prezentovani smjerovi na Fakultetu za tehničke studije, kao i smjerovi na Edukacijskom fakultetu. Predstavljen je i rad fakulteta, organizacija, prepoznatljivost te brojni drugi resursi kojima raspolažu ova dva fakulteta.

Učenike je sa procesom i načinom studiranja na Univerzitetu u Travniku upoznao mr. Aldin Obučina, viši asistent na Fakultetu za tehničke studije. Nešto više o bolonjskom procesu studiranja, akreditaciji ova dva fakulteta, kao i evropskim projektima u okviru programa Erasmus+ u kojima je Edukacijski fakultet partner i nosioc dva projekta, govorila je menadžerica za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku, doc. dr. Amra Tuzović.

Potom je uslijedio obilazak fakulteta, gdje su učenici imali priliku upoznati se sa svim prostorijama na fakultetima, poput savremeno opremljenih učionica, sala, amfiteatara, kao i redakcije Grafx te radionica u kojima studenti imaju praktičnu nastavu. 

Učenici su imali priliku uvjeriti se u kvalitetnu mogućnost izvođenja prakse kroz tri savremeno opremljena pogona koja Fakultet za tehničke studije posjeduje. Zainteresovanost učenika i popunjen broj mjesta u amfiteatru dokaz je kvalitetnog rada Univerziteta i zainteresovanost mladih za bavljenje ovom branšom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje