Vijesti

"Delta Maxi" otvorio regionalni centar za otkup voća i povrća u Bijeljini - proizvodi iz Semberije i u Srbiji i Rusiji

03.04.2010. 09:13 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija "Delta Maxi" u Banjaluci, filijala srpskog "Delta Holdinga", otvorila je 1. aprila u Bijeljini regionalni centar za otkup voća i povrća u koji je uložila 100.000 EUR, prenose "Nezavisne novine".

Uspostavljanjem saradnje između poljoprivrednih proizvođača i kompanije "Delta Maxi" biće obezbeđen plasman proizvoda semberskih poljoprivrednika, ne samo na domaćem, već i na tržištu Srbije i Rusije.

Objekat površine oko 550 metara kvadratnih opremljen je u skladu s najsavremenijim svetskim standardima za skladištenje i čuvanje voća i povrća sa dnevnim kapacitetom od 150 tona.

- Centar može da zadovolji potrebe cele regije, a voće i povrće koje bude otkupljivano od poljoprivrednih proizvođača biće distribuirano kroz maloprodajnu mrežu "Delta Maxi". Plan je da u prvoj godini centar ostvari promet u vrednosti od 2,5 mil EUR - rekao je Milan Borota, direktor "Delta Maxija" za BiH.

On je istakao da je prvi objekat ovakvog tipa lociran u Bijeljini jer je Semberija poznata po masovnoj proizvodnji kvalitetnog voća i povrća.

- "Delta Maxi" će u saradnji s poljoprivrednim proizvođačima i kvantaškom pijacom u Bijeljini svojim potrošačima ponuditi najsvežije voće i povrće proizvedeno na semberskim njivama. Proizvodi iz Semberije koji su otkupljeni danas već sutra se mogu naći na policama centara od Banjaluke do Moskve - rekao je Borota.

Prodajnu mrežu "Delta Maxija" u BiH čine 24 objekta velikog i malog formata, a u ovoj kompaniji planiraju nastavak ekspanzije na tržištu BiH.

PODIJELI:

TAGOVI:

Milan Borota

Semberija

Moskva

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti