Danas manifestacija "Drina-Prača turističke destinacije"

25.06.2011. 11:07 / Izvor: Fena
Danas manifestacija 'Drina-Prača turističke destinacije'

Turistička zajednica Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, u saradnji s kantonalnim ministarstvom privrede, te općinama u sastavu BPK-a, danas će organizirati tradicionalnu manifestaciju "Drina - Prača, turističke destinacije".

Kako je Feni kazao direktor Turističke zajednice BPK-a Edin Kunovac, za održavanje manifestacije sve je spremno.

"Osmi put zaredom BPK u okviru ove manifestacije u subotu će ugostiti eminentne ličnosti iz političkoga, javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine koji će imati priliku da se upoznaju o turističkim potencijalima ovog područja", kazao je Kunovac dodajući da je upravo promocija turizma u ovom dijelu BiH glavni cilj manifestacije.

"Centralni događaj već po tradiciji bit će cjelodnevno splavarenje Drinom od Ustikoline do Goražda. Gosti će imati priliku da se uvjere u ljepotu folklorne tradicije te da probaju tradicionalne specijalitete u gastro kutku koji će prirediti članice Udruženja žena "Goraždanke", istakao je on.

Prigodan program za sve učesnike manifestacije ali i građane Goražda bit će priređen u popodnevnim satima u Omladinskoj ulici u Goraždu, a bit će nastavljen u turističkom kompleksu "Bijele vode" u općini Pale-Prača gdje će gostima biti predstavljeni potencijali ovog dijela BPK-a.

Specijalni gosti ovogodišnje manifestacije "Drina-Prača turističke destinacije" bit će predstavnici Ambasade Turske u BiH te nekoliko turističkih agencija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti