Uspješno predstavljanje bh. privrede na sajmu SASO u Splitu

24.10.2011. 13:19 / Izvor: eKapija.ba
Uspješno predstavljanje bh. privrede na sajmu SASO u Splitu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) u partnerstvu sa USAID-Sida FIRMA Projektom, Regionalnom razvojnom agencijom SERDA i udruženjem Drvni klaster u Bosni i Hercegovini, realizirala je zajednički nastup osam bh. firmi iz metalskog i drvnog sektora čiji proizvodi imaju primjenu u građevinarstvu, na Međunarodnom sajmu SASO u Splitu od 19. do 23. oktobra ove godine.

Na štandu Bosne i Hercegovine izlagali su: AM Međugorje iz Banjaluke, B&H Stainless iz Lukavca, DI Janj TGS iz Donjeg Vakufa, Mićan iz Doboja, MP Pandurević iz Miloševca, Stolarija-PROM iz Lukavca, Plamingo iz Gračanice, te Xylon Corporation iz Podlugova.

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić je učestvovao u ceremoniji otvaranja Sajma i specijalnog događaja pod nazivom `B2B susreti`, čiji je cilj bio omogućiti poslovne razgovore između zaintreresiranih kompanija.

Pored hrvatskih zvaničnika, štand BiH posjetili su i brojni privrednici s kojima je dopredsjednik Bojić razgovarao o bh. privredi i mogućim oblicima suradnje.

U plenarnom dijelu skupa održan je niz stručnih prezentacija, među kojima i prezentacija direktora Sektora za privredu Vanjskotrgovinske komore BiH Gorana Brčkalovića o temi mogućnosti suradnje sa drvnim i metalskim sektorom privrede u BiH.

Za bh. izlagače upriličen je i zajednički network event s njemačkim privrednicima iz Magdenburga, koji su na SASO-u izlagali u organizaciji Privredne komore Magdenburg.

Prema informacijama iz VTKBiH, bh. izlagači su tokom Sajma imali veliki broj sastanaka s potencijalnim partnerima, od kojih su neki već sada polučili konkretne rezultate, odnosno prodaju bh. proizvoda na hrvatskom tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti