Rolling d.o.o. Sarajevo: Uspješno izvršena sanacija konstrukcije na objektu Bosna RE i Volkswagen Vogošća sa savremenim materijalima – karbonskim vlaknima

12.01.2010. 08:16 / Izvor: eKapija.ba
Rolling d.o.o. Sarajevo: Uspješno izvršena sanacija konstrukcije na objektu Bosna RE i Volkswagen Vogošća sa savremenim materijalima – karbonskim vlaknima

Firma Rolling d.o.o. Sarajevo je veoma uspješno okončala ojačanje i sanaciju konstrukcije primjenom savremenih materijala – (karbonskog platna, karbonske lamele, epoksidne smole i injekcione mase za beton) na objektu Bosna RE u Sarajevu, što je ujedno predstavljalo i ključnu fazu u izvođenju građevinskih radova čiji je glavni izvođač firma H.M.I. Inženjering iz Sarajeva.

Izvršeni su radovi sanacije i ojačanje konstrukcije kao i nadogradnje objekta u svemu prema projektnoj dokumentaciji Građevinskog fakulteta – Institut za materijale i konstrukcije (IMK) Sarajevo.

Područje upotrebe ovih materijala:

  • štete prouzrokovane ratnim razaranjima
  • promjena namjene objekta ( povećanje nosivosti)
  • greške u projektovanju i/ili izvođenju radova
  • štete nastale od zemljotresa, požara, udara, eksplozija i sl.

    (Upravna zgrada Bosna RE)

    "Nedavno smo, u planiranom roku, završili i radove ojačanja armirano-betonske konstrukcije na objektu Volkswagen u Vogošći", ističu u ovoj kompaniji.

    Ukupno, na ova dva objekta je aplicirano približno 1.000 metara karbonskog platna i karbonskih lamela.

    Trenutno, firma ROLLING d.o.o. je u fazi izvođenja specifičnih građevinskih radova ojačanja konstrukcije na objektu IMPORTANNE Centar u Sarajevu.

    "Iz svega navedenog još jednom potvrđujemo vodeću poziciju iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija u BiH", poručuju iz kompanije Rolling d.o.o. Sarajevo.

  • *Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

    Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

    NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

    Vijesti