Zlatna medalja "Klasovoj" domaćoj baklavi

19.10.2007. 14:32 / Izvor: eKapija.ba
Zlatna medalja 'Klasovoj' domaćoj baklavi

"Klasova" domaća baklava nagrađena je Zlatnom medaljom 14. generalnog bh. sajma "Zeps". Medalja kvaliteta "Ruža Zepsa" za prehrambene proizvode u kategoriji "Konditorski proizvodi" baklavi je pripala zahvaljujući visokim ocjenama Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu, degustatora i stručnog žirija za dodjelu priznanja "Zepsa".

"Za medalju kvaliteta kandidiralo se 19 proizvođača iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore s 41 proizvodom svrstanim u devet robnih grupa. Ovaj sajam je u početku okupljao oko 60 izlagača, a danas je u Zenici 649 izlagača iz 36 zemalja. Čak 70 posto izlagača dolazi iz inostranstva i to potvrđuje činjenicu da se "Zeps" razvio u respektabilan međunarodni sajam. Pohvalno je i to što je među izlagačima iz godine u godinu jači takmičarski duh, pa posjetitelji i dalje mogu očekivati raznovrsnu i kvalitetnu ponudu", istakla je Nermina Zaimović-Uzunović, predsjednica žirija.

"Klas" na ovogodišnjem "Zepsu" izlaže kompletan asortiman proizvoda, akcentirajući zalivene kolače pripremljene prema receptu tradicije u redizajniranom pakovanju i s dužim rokom trajanja. Pažnju posjetilaca privlače i pite, krofne, peciva, program "Novi dan"...

"Dnevno kroz sajam prođe hiljade posjetitelja i skoro svi se zaustavljaju pored našeg štanda, gdje svoje proizvode izlažu još i "Sprind" i mlin "Ljubače" Tuzla. Zadovoljni smo reakcijama. "Klas" ima veliko iskustvo u izlaganju na sajmovima. Iza nas je stotine domaćih i međunarodnih sajmova. Rado smo se odazvali i pozivu "Zepsa", rekao je Branislav Vladušić, brand manager u "Klasu", nakon preuzimanja Zlatne medalje.

Tokom svečane dodjele nagrada i priznanja publiku je zabavljao muzičar Said Jusić, a nakon ceremonije upriličen je koktel gdje su mnogi rado kušali "Klasove" kolače i slastice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti