IZABRAN ISPORUČILAC

Općina Novi Grad Sarajevo nabavlja specijaliziranu obuću za pripadnike PU Novi Grad

22.02.2024. 08:00 / Izvor: Akta.ba
novi grad

Općina Novi Grad Sarajevo nabavlja specijaliziranu obuću za 210 pripadnika Policijske uprave Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo nabavlja specijaliziranu obuću za 210 pripadnika Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Radi se o vodonepropusnoj i obući pogodnoj za sve vremenske uslove, čije su karakteristike u skladu sa Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koja je od izuzetne važnosti za rad policijskih službenika na terenu.

Općinski načelnik Semir Efendić potpisao je ugovora sa firmom "Inkos" Export-Import d.o.o. Kakanj, koja će izvršiti isporuku navedene opreme, a koja je procedurom javne nabavke izabrana za isporučioca.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo izrazio je zahvalnost općinskom načelniku, općinskom vijeću i općinskoj administraciji na izdvojenim sredstvima i provedenoj proceduri javne nabavke za obuću namijenjenu policijskim službenicima PU Novi Grad.

"Općina Novi Grad, odnosno općinski načelnik i općinsko vijeće su i proteklih godina izdvajali značajna finansijska sredstva za podršku radu PU Novi Grad, za nabavku policijske opreme, vozila i ostale opreme za policijske službenike. Radi se o obući koja je neophodna za policijske službenike da bi obavljali svoje poslove na terenu, s obzirom na to da smo imali problem oko nabavke policijske uniforme i obuće zbog donošenja nove Uredbe. Ova nabavka će mnogo značiti za policijske službenike, jer je obuća koju koriste dotrajala i faktički je neupotrebljiva", izjavio je Sadik Ećo.

On je kazao da se radi čizmama koje zadovoljavaju kriterije propisane Uredbom o jedinstvenoj uniformi policijskih službenika FBiH i pravilnicima o tehničkim karakteristikama koji su sastavni dio Uredbe.

Za nabavku navedene obuće iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 100.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti