Vraća se turistički adut Doboja: Hotel Bosna uskoro u novom ruhu

10.11.2011. 14:09 / Izvor: eKapija.ba
Vraća se turistički adut Doboja: Hotel Bosna uskoro u novom ruhu

Radovi na obnovi nekadašnjeg Hotela Bosna u Doboju privode se kraju, te se početkom marta očekuje njegovo otvaranje, potvrdio je za ekapija.ba Goran Božić, direktor "Ozrenturista" AD Dodoj.

Od nekadašnjeg hotela ostat će samo konstrukcija, dok će instalacije, enterijer i eksterijer biti kompletno novi, a hotel će biti opremljen u skladu s internacionalnim hotelskim standardima.

"Trenutno se izvode mašinski i elektro radovi dok se vodovodni radovi privode kraju, tako da će se uskoro početi i sa opremanjem enterijera. Također, radi se i vanjsko uređenje, priprema se spa-centar", kaže Božić, naglašavajući kako bi ovi radovi mogli potrajati još dva-tri mjeseca, nakon čega bi mogla početi i obuka radnika.

Na obnovi hotela posao su dobile uglavnom domaće kompanije, odnosno Proda Mont Doboj, Deling, Rial Šped, Montain... Uskoro bi trebala biti izabrana i kompanija koja će raditi uređenje soba, te se na osnovu prvog izbora već rade uzorne sobe.

Ono što je specifično za hotel je da će sve sobe i apartmani biti urađeni po principu "inteligentnih soba" (sobe će se otključavati i zaključavati pomoću magnetnih kartica, a vađenjem kartice iz čitača gasit će se svjetla, klimatizacija ili grijanje, TV uređaj i ostali potrošači električne energije).

Gosti će osim u komfornim sobama i prostranim apartmanima s pogledom na park, moći da uživaju i u pogledu s velike terase dok ispijaju kafu ili u hotelskom "a la carte restoranu" sa bogatom ponudom nacionalnih i internacionalnih specijaliteta, gde mogu dočekati svoje prijatelje ili poslovne partnere. Poslovni gosti će u ovom hotelu pronaći idealno mjesto za održavanje seminara, prezentacija ili kongresa, jer svih šest sala različite veličine (do 450 mjesta) raspolažu najsavremenijom tehničkom opremom i pokretnim zidovima koji se mogu međusobno spajati ili razdvajati. Ovaj prostor se može koristiti i za sve vrste privatnih proslava.

Ono što je posebno interesantno jeste da će zaposlenje u hotelu dobiti 50-60 radnika koji će kako kaže, Božić putem njihovih savjetodavnih firmi proći sve neophodne obuke da bi kvalitet usluge i način rada zaposlenih takođe bio u skladu sa najvišim hotelskim standardima.

Regrutacija ljudskih resursa je već u toku i za ove aktivnosti je zadužena vodeća kompanija u regionu "Savath Hospitality Management", koju je investitor angažovao za upravljanje procesom pripreme hotela za otvaranje.

Još jedna bitna informacija o kojoj je investitor vodio računa je sigurnost i udobnost budućih gostiju koji su bili polazna osnova za "Savath HM" koja sa investitorom Ozrenturistom radi na prilagođavanju raspoloživog prostora, tako da će unutrašnje uređenje biće u skladu s potrebama savremenog gosta, bez obzira na to da li se radi o poslovnim, kongresnim ili turističkim posjetama.

Na ovaj način Doboj će riješiti dugogodišnji problem smještaja turista koji će konačno više dana moći provesti u ovim krajevima i uživati u ljepotama Tvrđave, Ozrena, hrani i piću ovoga kraja.

Osim novog izgleda hotel će dobiti i novo ime, odnosno Hotel "Park", koje je iznjedrila sama pozicija hotela uz raskošni gradski park u centru Doboja. Imat će četiri zvjezdice, 113 savremeno opremljenih soba i apartmana sa enterijerskim rješenjem koji pruža kombinaciju funkcionalnosti, komfora i jedinstvenog stila.

Cilj investitora i cjelokupnog tima koji realizuje ovaj projekat je da Hotel "Park" bude lider u segmentu poslovnih hotela i reprezentativni objekat kojim će se grad Doboj ponositi.

U obnovu hotela prema dosadašnjim procjenama biće utrošeno oko 7,5 miliona KM.

Elvira Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti