Upriličen prijem za najbolje menadžere Tuzlanskog kantona

16.12.2011. 14:42 / Izvor: eKapija.ba
Upriličen prijem za najbolje menadžere Tuzlanskog kantona

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i knatonalni ministar industrije, energetike i rudarstva prof. dr. Željko Knežiček upriličili su danas prijem za najbolje menadžere s područja toga kantona.

Naime, Nusretu Heliću, načelniku Općine Gračanica, Almiru Šahinpašiću, direktoru NLB Tuzlanska banka, Hazemi Halidović, direktorici "Suman" d.o.o. Gračanica, Omeru Spahiću, direktoru kamenoloma "Drijenča" Gračanica i Džemi Mustafiću, direktoru "ELCOM" d.o.o. Tuzla, nedavno su u Banskom dvoru u Banjoj Luci uručena prestižna priznanja za ostvarene poslovne uspjehe u Bosni i Hercegovini.

Premijer Čaušević pozdravio je goste i čestitao im na iznimnim poslovnim uspjesima.

Premijer i ministar istaknuli su da svi privredni subjekti, a posebno oni najuspješniji, imaju u Vladi Tuzlanskog kantona partnera i da mogu računati na njezinu podršku u realizaciji svojih poslovnih projekata.

"U sljedećem razdoblju mi posebnu pažnju moramo posvetiti reformi sustava obrazovanja i školovanju onog kadra za kojim privreda i tržište rada pokazuju interes", kazao je premijer Čaušević te zatražio i od privrednika da se svojim prijedlozima i sugestijama uključe u taj proces.

Ministar Knežiček nije krio zadovoljstvo što je jedno od priznanja dobio i kamenolom "Drijenča". "Drago mi je da je direktor kamenoloma `Drijenča` dobio ovo značajno priznanje, posebno zato što je Vlada Tuzlanskog kantona nedavno potpisala koncesijski ugovor s tim kamenolomom. To je priznanje i nama u Vladi da smo prepoznali kvalitetu projekta i poduzetnost direktora", istaknuo je Knežiček.

"Pozitivan primjer suradnje javnog i privatnog sektora, koji je prepoznao i stručni žiri, jest Općina Gračanica, u kojoj su privrednici prepoznali istinskog partnera, koji im neće stajati na putu, već će im pružiti svu potrebnu podršku razvoju privrede", rekao je načelnik Općine Gračanica Nusret Helić.

Prisutni su se složili da model rada Općine Gračanica može biti primjer za sve duge općine kako se pomaže razvoj privrednih subjekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti