Predstavljanje privrede Tuzlanskog kantona na sajmu EkoBis u Bihaću

31.08.2011. 16:01 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljanje privrede Tuzlanskog kantona na sajmu EkoBis u Bihaću

Kantonalna privredna komora Tuzla izvršila je prijavu za učešće i predstavljanje privrede Tuzlanskog kantona na sajmu "EkoBis" u Bihaću. Potvrda je to dobre saradnje komora Bihaća i Tuzle, ali i tradicionalne susretljivosti, gostoprimstva i iznad svega visokog stepena profesionalnosti uposlenika Privredne komore Unsko-sanskog kantona na čelu sa predsjednikom Ismetom Pašalićem, u čijioj se organizaciji i održava ova veoma značajna i kvalitetna sajamska manifestacija, saopćeno je iz Privredne komore TK.

I ove godine, a stalni izgalači su na to već navikli, organizator će obezbijediti sve što je potrebno da ova privredna manifestacija i dalje zaslužuje visoke ocjene za organizaciju. Programom sajamskih aktivnosti predviđeno je održavanje konferencije o regionalnoj suradnji na temu "Turizam na vodi", obilježavanje jubilarnih godišnjica potpisivanja sporazuma o suradnji s komorama iz inozemstva te bogati prateći sadržaji koje sačinjavaju edukacijski programi, okrugli stolovi, stručni skupovi, prezentacije i promocije firmi, proizvoda i projekata, poslovni susreti privrednika, ekološke akcije, dječje ekološke radionice, kulturno-umjetnički, sportsko-rekreativni sadržaji i ostalo.

Očekuje se da će na 9. međunarodnom ekološkom sajmu "EkoBis" učestvovati više od 250 izlagača. Među njima, kao predstavnici privrede Tk biće i firme: “Fana” d.o.o. Srebrenik, Hotel "Tuzla" Tuzla, TC "Dramar " Tuzla, "Menprom" doo Tuzla, " Meraklija" - Destilacija MN Seona Srebrenik, "Piemonte" Tuzla, "Pivara" dd Tuzla, "Prerada i promet mlijeka" Tuzla, "Pro Pak" doo Tuzla, "Solana" d.d. Tuzla i Udruženje inovatora TK Tuzla. "EkoBis" traje od 8. do 11. septembra a ove godine posvećen je vodi kao izvoru života. Svečano otvaranje sajma je na Gradskom trgu u Bihaću, a posljednjeg dana sajma 11. septembra održat će se finale eko-kviza «EKO BIS 2011».

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti