Potpisan protokol: Povezuju se tržišta rada BiH i Mađarske

29.06.2011. 08:19 / Izvor: eKapija.ba
Potpisan protokol: Povezuju se tržišta rada BiH i Mađarske

U Budimpešti je jučer potpisan Protokol o bilateralnoj saradnji između Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Ureda za zapošljavanje Mađarske.

Sporazumne strane su se saglasile da postoji potreba produbljivanja i jačanja međusobnih odnosa u sklopu razmjene iskustava vezanih za primjenu politike zapošljavanja i iskustava.

Protokol se odnosi na pružanje usluga poslodavcima (razmjena iskustava o postupcima izdavanja radnih dozvola, razmjena informacija o potrebama poslodavaca za radnom snagom kao i o programima za zbrinjavanje viška radne snage...) i pružanje usluga tražiteljima zapošljavanja (razmjena modela za osposobljavanje radnika za tržište rada, unapređivanje modela cjeloživotnog profesionalnog usavršavanja, unapređenje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, usavršavanje usluga informisanja i savjetovanja u području upravljanja karijerom, razmijena iskustava iz područja profesionalne rehabilitacije..) idr.

Protokol su potpisali direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Adnan Delić i direktor Ureda za zapošljavanje Mađarske Robert Komaromi.

Protokol je zaključen na period od pet godina sa mogućnošću njegovog produženja, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti