Primamljiva cijena zemljišta: U Maglaju se gradi kompleks bazena i sportskih terena

29.06.2011. 17:31 / Izvor: eKapija.ba
Primamljiva cijena zemljišta: U Maglaju se gradi kompleks bazena i sportskih terena

Općina Maglaj odlučila je ponuditi zemljište na ekskluzivnoj lokaciji u samom centru grada po cijeni od samo deset maraka po metru kvadratnom investitoru koji dostavi najozbiljniju ponudu za izgradnju kompleksa bazena sa pratećim sadržajima.

Ovu informaciju za poslovni portal eKapija potvrdio je Nermin Bešlagić, savjetnik načelnika Maglaja, povodom objavljivanja javnog poziva za izgradnju kompleksa gradskih bazena, sportskih terena i poslovnih objekata – sadržaji koji su Maglaju više nego neophodni.

"Općina u ovom slučaju ima jasan interes, a to je da što prije dođe do kvalitetnog rješenja za izgradnju kompleksa na parceli površine sedam hiljada metara kvadratnih. Početna cijena je deset KM po metru kvadratnom, a svi će se složiti da je prava rijetkost da se zemljište u centru grada nudi po tako primamljivoj cijeni", ističe Bešlagić.

Što se tiče ponude, cijena neće biti ključni faktor. Ponuđač će morati dostaviti i idejno rješenje, a prednost će imati oni koji se budu obavezali na veća ulaganja i zapošljavanja lokalnog stanovništva.

Lokalna zajednica, osim što je ponudila krajnje nisku cijenu za zemljište na atraktivnoj lokaciji, spremna je obezbijediti i potrebne dozvole za građenje po ubrzanoj proceduri. Ovim nastoje stvoriti povoljan ambijent za ulaganje i pomoći realizaciju projekta, koji će biti od obostranog interesa i za potencijalne investitore i za građane Maglaja.

Budući sportski kompleks bazena nalazit će se u blizini sportske dvorane i osnovne škole, a ovi objekti predviđeni su i regulacionim planom Maglaj - južni dio grada.

Što se tiče sadržaja, u prvoj fazi planira je gradnja otvorenog bazena olimpijskih dimenzija, zatim dječijeg igrališta te teniskih terena. U nastavku, u kompleksu bi trebao biti izgrađen i zatvoreni bazen, kao i poslovni objekti sa pratećim ugostiteljskim, trgovačkim i zabavnim sadržajima.

U općini Maglaj nadaju se dobrom odazivu na javni poziv, s obzirom da su neki investitori i ranije pokazali interes za učestvovanjem u ovom projektu. Istovremeno, Maglajlije se raduju što će napokon imati prostor gdje će moći provesti vruće ljetne dane.

N.Voloder

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti