Kompanija "Odiseja 97" gradi novu tvornicu: Investicija od 6 milijuna KM

26.01.2012. 17:06 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija 'Odiseja 97' gradi novu tvornicu: Investicija od 6 milijuna KM

Izaslanstvo Skupštine i Vlade Hercegovačko–neretvanske županije posjetilo je poduzeće „Odiseja 97“ u Čitluku. Izaslanstvo se najprije susrelo s upravom poduzeća gdje ih je direktor Mario Soldo upoznao s trenutnom situacijom u poduzeću, posebno se osvrćući na veliki požar sredinom 2010. godine, kada je stradalo nekoliko skladišta i proizvodnih pogona.

U pratnji domaćina i načelnika Općine Čitluk Ive Jerkića, izaslanstvo je potom posjetilo mjesto izgorjele tvornice, privremene proizvodne pogone koji su smješteni na više lokacija u Čitluku, te gradilište nove tvornice u industrijskoj zoni u čiju izgradnju vlasnici i investitori planiraju uložiti oko 6 milijuna KM.

U izjavi za medije, premijer Lasić kazao je kako je cilj ove posjete potpora poduzećima, koja unatoč velikim poteškoćama i krizi, koja nije zaobišla ni našu regiju, uspijevaju nastaviti proizvodnju, zadržati uposlene, te planirati i pokretati nove poslovne projekte.

Ministar Zagorčić, izjavio je, okupljenim novinarima, kako će Vlada HNŽ i Ministarstvo kojem je na čelu, učiniti maksimalne napore da se ovakva poduzeća podupru, naglasivši kako je gospodarstvenicima potrebna, ne samo financijska potpora nego i potpora u vidu uklanjanja svih administrativnih barijera koje ih priječe u ostvarivanju poslovnih planova.

Načelnik Jerkić kazao je da su nakon požara od strane Općine Čitluk poduzete određene radnje, pa je tako odmah sazvana izvanredna sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Istovremeno upućene su zamole za pomoć Vladi HNŽ-a kao i Vladi F BiH, na što se tadašnja županijska Vlada u potpunosti oglušila, dok je Vlada Federacije BiH, čiji je potpredsjednik tada bio novoizabrani predsjedatelj Vijeća ministara BiH gosp. Vjekoslav Bevanda, pomogla je kroz jednokratne novčane naknade sve djelatnike koji su radili u tvrtkama koje su nastradale u požaru.

Općinsko vijeće Čitluk donijelo je određene odluke kojima je omogućena povoljnija dodjela građevnog zemljišta kao izdavanje ostale dokumentacije potrebne za izgradnju objekta – zaključio je načelnik Jerkić.


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti