Halal tržište Pakistana otvoreno za bh. kompanije

06.04.2011. 14:05 / Izvor: eKapija.ba
Halal tržište Pakistana otvoreno za bh. kompanije

Agencija za certificiranje halal kvalitete i Pakistan Halal Products Development Board (PHPDB) iz Pakistana popisali su jučer ugovor o saradnji i potpomaganju u oblasti halal standardizacije, certificiranja i akreditiranja.

"Ugovor je prvi korak u izgradnji međusobne saradnje između dvije institucije iz oblasti halala. U narednom periodu će se raditi na razmjeni iskustava iz oblasti Halal standardizacije i certificiranja, gdje Agencije prednjači, s obzirom na to da je bh. Halal standard BAS 1049:2010 drugi u svijetu registriran standard iz oblasti halala", navode iz Agencije.

Kako je saopćeno, Halal tržište Pakistana (160.000.000 halal konzumenata) je jako zanimljivo za bh . kompanije koje će svoje proizvode u narednom periodu moći plasirati na pomenuto tržište.

Ugovor su potpisali predsjednik UO Agencije Osman Kozlić i potpredsjednik PHPDB Hasnain Reza Mirza, uz prisustvo reisul-uleme, dr. Mustafe-ef. Cerića, Jauhara Saleem, ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH i predstavnika Privredne komore Lahore iz Pakistana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti