Nabavka vodomaterijala za vodovod "Vrletnica" u Bosanskoj Krupi

04.01.2012. 14:43 / Izvor: eKapija.ba
Nabavka vodomaterijala za vodovod 'Vrletnica' u Bosanskoj Krupi

Općina Bosanska Krupa aktivno nastavlja svoje programske ciljeve. Nova godina je nova prilika za ulaganje, izgradnju, odnosno stvaranje uslova kako bi se kroz izvjesno vrijeme realizirali već započeti ili novi projekti.

Jedan takav primjer je i potpisan ugovor za nabavku vodomaterijala za vodovod "Vrletnica" u Bosanskoj Krupi. Vrijedan je 40 hiljada maraka. Sredstva će biće utrošena na materijal potreban tokom realizacije druge faze projekta. Na rekonstrukciju postojeće pumpne stanice "Hasanagića Selo" i na potisni cjevovod od postojeće pumpne stanice "Hasanagića Selo" do rezervoara "Točak".

Novac za nabavku fazonskih komada i armatura za pumpnu stanicu, nabavka signalnog i elektrokabla, vodovodnih cijevi itd. Općina Bosanska Krupa osigurala je iz resornog kantonalnog ministarstva.

Sredstva u iznosu od 50 hiljada za prvu fazu, koja je podrazumijeva izgradnju rezervoara "Točak", u augustu 2010. godine, osigurala je iz općinskog budžeta.

Projektna dokumentacija priprema se i za vodovod na jugoistočnom dijelu Bosanske Krupe za naselja Zalin, Podkrš i Gornji Petrovići. Uz vodovod za Jezerski-Pištaline-Mahmić Selo i dio Ljusine koji se ovih dana završava, te vodovod za podgrmečka sela gdje su radovi u punom jeku, Vrletnica je još jedan koji će građanima uskoro omogućiti snadbjevanje provjerenom, pitkom vodom. Realizacija sva četiri projekta, prema očekivanjima većina u ovoj godini, značiće rješavanje problema nedostatka vode na prostoru cijele lokalne zajednice za mnoge buduće generacije.

Inače, projekti su to utvrđeni Programom kapitalnih investicija u Bosanskoj Krupi za period 2011-2015.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti