Putevi RS o blokadi Stambolčića: Insistirat ćemo na poštovanju dinamike radova

19.03.2011. 09:12 / Izvor: eKapija.ba
Putevi RS o blokadi Stambolčića: Insistirat ćemo na poštovanju dinamike radova

Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" pismenim putem se obratila nadležnim policijskim ustanovama od kojih je zatražena asistencija da se ukloni smetnja na gradilištu tunela Stambolčić kod Pala, koje je prošle sedmice blokirano zbog neizmirenih dugova prema firmi Majnex, podizvođaču radova na ovom gradilištu.

Natalija Kostrešević, portparolka JP "Putevi RS", za eKapiju je potvrdila da su Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Policijska stanica Pale angažovani da omoguće nastavak radova na izgradnji tunela.

"Javno preduzeće `Putevi Republike Srpske’` će od izvođača radova ‘`Niskogradnje` iz Laktaša insistirati na poštovanju predviđene dinamike radova izgradnje tunela ‘`Stambolčić`", stoji u odgovoru.

Tunel "Stambolčić" nalazi se na magistralnom putu M-5, Pale-Ustiprača. Dužina tunela iznosi 1.153,4 metara. Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" sklopili su ugovor o izvođenju radova 26.11.2008. godine sa izvođačem radova "’Niskogradnja" iz Laktaša, a izvođač radova je uveden u posao 13.05.2009. godine.

Krajem prošle sedmice, paljanska firma Majnex postavila je mikser sa betonom spriječivši tako ulazak u tunel. Traže isplatu 560.000 KM koje im ostao dužan drugi podizvođač , firma CPM BH iz Lukavca. Kako je ova firma pred stečajem, isplata duga je prebačena na Niskogradnju iz Laktaša, koja je glavni izvođač radova.

U ranijim istupima, predstavnici kompanije Majnex istakli su da se nadaju pozitivnom rješavanju ovog problema prije nego što počne zvanična građevinska sezona.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti