Zarada od srećki ide za financiranje kulture i sporta: FMKS raspisao javi poziv

30.12.2011. 11:56 / Izvor: eKapija.ba
Zarada od srećki ide za financiranje kulture i sporta: FMKS raspisao javi poziv

Federalno ministarstvo kulture i sporta (FMKS) je prošle godine sa 106.066 KM financiralo 32 projekta iz ove dvije oblasti. Ta praksa će se nastaviti i ove, odnosno, sljedeće godine. Naime, Ministarstvo je jučer raspisalo javni poziv za finansiranje projekata iz sredstava ostvarenih prometom Lutrije BiH u 2011. godini.

Iz Ministarstva navode navode da će se financirati projekti koji budu najbolji, a koji su svojoj biti budu imali afirmaciju kulturno-povijesnog naslijeđa i kulture, te promociju razvoja suradnje u programima i projektima kulture. Predviđena je i podrška mladim talentima iz ove oblasti.

Što se tiče sporta sredstva će biti dodijeljena pojedinacima koji su ostvarili istaknute rezultate u amaterskom sportu, a bit će podržani i programi i projekti sportskih klubova koji za cilj imaju osiguranje boljih uvjeta za rad pojedinaca koji su ostvarili istaknute sportske rezultate, za klubove koji afirmiraju razvoj amaterskog sporta.

Udruženja mogu kandidirati najviše jedan projekat iz svake oblasti, do maksimalnog iznosa od 10.000 KM, navode iz Ministarstva. Dostavljanje zahtjeva je moguće do 13.1.2012. godine.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti