Nastavljeni radovi na izgradnji fabrike vode u Brčkom

08.07.2009. 09:15 / Izvor: Fena
Nastavljeni radovi na izgradnji fabrike vode u Brčkom

U prisustvu brčanskog gradonačelnika Dragana Pajića, njegovih saradnika i predstavnika kompanije "Higra" iz Bijeljine 07. jula 2009. godine u Brčkom su nastavljeni radovi na izgradnji fabrike vode.

Ovaj kapitalni projekt, vrijedan 20 miliona KM, koje je dobila austrijska kompanija "Wabag", a kao podizvođač radova uzet brčanski "Italprojekt", trebao je biti okončan prošle godine, ali je izvođač radova jednostrano prekršio ugovor pravdajući se da ne može nastaviti radove zbog poskupljenja građevinskog materijala.

Nakon odobravanja dodatnih sredstava od strane Vlade Brčko distrikta i ustupanja radova bijeljinskoj "Higri", radovi su jučer ponovo nastavljeni.

Brčanski gradonačelnik Dragan Pajić kazao je da nijednoj strani, ni investitoru ni izvođaču radova, nije u interesu da se posao odugovlači jer bi to izazvalo samo dodatne troškove.

Nakon obilaska gradilišta održan je sastanak na kome su precizirane obveze partnera u ovom značajnom projektu kako bi se on odvijao bez dodatnih poteškoća i bio uspješno realiziran.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti