Vijesti

5.500.000 KM kredita za pravne, fizičke osobe i mlade poduzetnike

11.07.2007. 13:24 / Izvor: Fena


Ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić potpisao je 11. jula 2007. godine s direktorom Raiffeisen banke Michaelom Muellerom i pomoćnim članom Uprave Karlheinzom Dobbnigom Ugovor o uvjetima i načinu odobravanja i plasmana kredita pravnim subjektima i fizičkim osobama i mladim poduzetnicima. Radi se o kreditu od 5.500.000 KM.

Za pravne subjekte i fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost novac je u iznosu od 5.000.000, a za mlade poduzetnike u iznosu od 500.000 KM.

Krediti će pravnim subjektima i fizičkim osobama biti dodjeljivani na period od pet godina, s godinom grejs perioda, a mladi poduzetnici će kredit moći dobiti na pet godina uz grejs period od dvije godine.

Fiksna kamatna stopa je 3,99 posto na godišnjem nivou.

Za mlade poduzetnike maksimalan iznos kredita je 100.000, a za pravne subjekte i fizičke osobe 800.000 KM, s tim što u izuzetnim slučajevima postoji mogućnost da Vlada KS-a da saglasnost da ti iznosi budu i veći.

Ovaj novac se neće dodjeljivati za djelatnosti proizvodnje naoružanja, organizirane igre nasreću i samostalnim privrednicima iz oblasti trgovine i ugostitetljstva.

Nakon utvrđivanja liste i prijedloga subjekata za dodjelu kredita koje će utvrditi banka na svom kreditnom odboru konačnu saglasnost za dodjelu ovih kredita dat će Vlada KS-a.

Javni poziv za aplikacije za ove kredite bit će objavljen sutra, kazao je ministar Šarić pozvavši sve koji ispunjavaju uvjete da podnesu prijave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti