Vršac utvrđuje uslove za korišćenje industrijske zone u tom gradu

09.04.2009. 09:14 / Izvor: Novosti
Vršac utvrđuje uslove za korišćenje industrijske zone u tom gradu

Skupština opštine Vršac narednih dana utvrdiće uslove po kojima će parcele u budućoj industrijskoj zoni u Vršcu biti izdavane investitorima. Predsednik opštine Čedomir Živković naglasio je da se zemljište mora davati po povoljnim cenama, kako bi se privuklo što više zainteresovanih ulagača, koji će u Vršcu otvoriti nova radna mesta.

- Na osnovu iskustava prijateljskih gradova iz Rumunije i Makedonije, koji su nam dali uvid u njihovu papirologiju i način rada, rešili smo da našu industrijsku zonu učinimo što pristupačnijom investitorima, koji će osim novih radnih mesta doprinositi i značajnim prilivom novca u opštinski budžet. Zato moramo i mi njima da izađemo u susret - istakao je Živković i dodao da ovih dana počinje izgradnja tehnološkog parka, za koji je EU već uplatila nepovratnih 3,5 mil EUR.

Svoje parcele u vršačkoj industrijskoj zoni već su rezervisali nemački "Fresenius" (dve parcele), hrvatska "Atlantic grupa" i italijanska fabrika za pakovanje IMA.

Kako "Noviosti" nezvanično saznaju, na konkursu za izvođače radova na opremanju industrijske zone, koji je sprovela Evropska misija, posao je dobio nemački "Strabag", čiji je partner "Vojvodina put".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti