"Strabag" uskoro otvara kancelariju u Novom Sadu

03.04.2009. 21:48 / Izvor: Danas
'Strabag' uskoro otvara kancelariju u Novom Sadu

Austrijska građevinska kompanija "Strabag" zainteresovana je da svoju aktivnost proširi i na Vojvodinu, a u Novom Sadu će uskoro otvoriti kancelariju, rekli su predsedniku Izvršnog veća AP Vojvodine Bojanu Pajtiću direktor Direkcije "Strabaga" za inženjerske konstrukcije u jugoistočnoj Evropi, Rusiji i Švedskoj Georg Gabler i direktor u kompaniji za region jugoistočne Evrope Zoran Stojić, tokom susreta u Novom Sadu.

- U Vojvodini smo pre dve godine započeli snažan investicioni ciklus i imamo planove i kapacitete da iz pokrajinskih budžetskih sredstava završimo započete investicije. Politika Izvršnog veća je da se trend investiranja nastavi i u narednom periodu i zato podržavamo svako uspešno investiranje iz inostranstva - izjavio je Pajtić.

Po rečima Zorana Stojića, "Strabag" je zainteresovan za sve oblike poslovne saradnje, uspostavljanje javnog i privatnog partnerstva u Pokrajini.

Spremni su, s obzirom na snažan osnovni kapital kompanije, da učestvuju i u sufinansiranju izgradnje određenih projekata.

Po rečima predstavnika ovog koncerna, "Strabag" se poslovno afirmisao u izgradnji puteva, mostova, tunela, hidrocentrala, luka, kao i u izradi projekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti