JP BH Pošta odabrala isporučioce usluga za zaštitu od požara, zaštitu na radu i tehničku zaštitu

21.08.2008. 15:09 / Izvor: eKapija.ba
JP BH Pošta odabrala isporučioce usluga za zaštitu od požara, zaštitu na radu i tehničku zaštitu

JP BH Pošta je u aprilu 2008. godine raspisala tender za nabavku usluga deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije, zaštite na radu, zaštite od požara i tehničke zaštite, nakon čega su u ovom mjesecu izabrani i isporučioci pomenutih usluga.

Kriteriji za dodjelu ugovora bila je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude.

Kako saznajemo iz razgovora sa odgovornim licem za tendersku dokumentaciju u JP BH Pošte bilo je više ponuđača za sva 4 lota. Međutim, lot broj 1 je u fazi poništenja i u toku je žalbeni rok od pet dana, a za njega su se prijavile slijedeće firme: EKO-SAN servis za čišćenje Tuzla, DERATIZER d.o.o. Sarajevo, EKO-MEDIC d.o.o. Sarajevo, SANITACIJA d.o.o. Sarajevo.

Za ostale lotove(2,3,4) izabrane su firme sa najboljom ponudom. Riječ je o INZA – INSTITUTU ZAŠTITE OD POŽARA I EKSPLOZIJE d.o.o. Sarajevo i VATROSISTEMI d.o.o Sarajevo.

Pobjede na lotovima 2 i 4 je odnijela firma INZA - INSTITUT ZAŠTITE OD POŽARA I EKSPLOZIJE d.o.o. Sarajevo, koja je bila najbolji ponuđač za radove na uslugama zaštite od požara i tehničke zaštite. Procijenjena vrijednost za lot 2 je 23.500,00 KM, a najniža ponuda je 18.159,82 KM sa PDV-om, dok je za LOT 4 procijenja vrijednost 19.800,00 KM, a najniža ponuda 15.612,49 KM sa PDV-om.

Ostale firme koje su dostavile ponude za lot br. 2 su: PROVING - inžinjering d.o.o Sarajevo, INPROZ d.o.o. Tuzla, FIRING d.o.o. Visoko, VATROSISTEMI d.o.o Sarajevo.

Za lot 4 ponuđači su bili: PROVING - inžinjering d.o.o Sarajevo, INPROZ d.o.o. Tuzla, TEHNOSIGURNOST d.o.o. Sarajevo, INSTITUT ZA ZAŠTITU, EKOLOGIJU I OBRAZOVANJE d.d. Tuzla.

Muhamed Omerbegović, tehnički direktor INZA - e za eKapija.ba kaže da su radovi već počeli i da je riječ o radovima koji se odnose na periodično ispitivanje aparata za zaštitu od požara, a obavljaju svakih šest mjeseci. Trenutno se nalaze negdje na polovini posla i radovi se, prema njegovim riječima, odvijaju po predviđenom planu.

Što se tiče lot-a br. 3 pobjedu na ovom tenderu je dobila firma firma VATROSISTEMI d.o.o Sarajevo. Radovi se odnose na Kontrolno ispitivanje elektroinstalacija i kontrolno ispitivanje gromobranskih instalacija. Ukupna procijenjena vrijednost lot-a je 24.900,00 KM, a najniža ponuda je 15.927,61 KM sa PDV-om.

Ostali ponuđači za ovaj tender su: PROVING - inžinjering d.o.o Sarajevo, INPROZ d.o.o. Tuzla, INSTITUT ZA ZAŠTITU, EKOLOGIJU I OBRAZOVANJE d.d. Tuzla, INZA - INSTITUT ZAŠTITE OD POŽARA I EKSPLOZIJE d.o.o. Sarajevo, FIRING d.o.o. Visoko, TEHNOSIGURNOST d.o.o. Sarajevo, ZAVOD ZA ISPITIVANJE KVALITETE d.o.o. Mostar.

U razgovoru sa Nevzetom Avdagićem, tehničkim direktorom u firmi Vatrosistemi, saznajemo da su radovi na spomenutom lotu također započeli i da se odvijaju po planu. Podijeljeni su na centre BH Pošta Tuzla, Mostar, Bihać, Travnik, Sarajevo i Generalna direkcija Sarajevo. Počeli su od Sarajevskog Kantona gdje ističe atest na pomenutim instalacijama.

U Sarajevu su radovi završeni i trenutno rade u Travniku gdje također očekuju privođenje kraju radovima. S obzirom na dinamiku radova nadaju se da će do ponedeljka biti u Zenici, nakon čega slijedi Bihać, Tuzla i Mostar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti