Ministar Vrankić razgovarao s izaslanstvom Grupacije UniCredit banke

06.05.2009. 15:44 / Izvor: Fena
Ministar Vrankić razgovarao s izaslanstvom Grupacije UniCredit banke

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Dragan Vrankić primio je, 06.05.2009. godine u Sarajevu, izaslanstvo Grupacije UniCredit banke, koje je predvodio generalni direktor Grupacije Alessandro Profumo, saopćeno je iz Ministarstva financija BiH.

Govoreći o globalnom, regionalnom, te stanju u Bosni i Hercegovini s posebnim osvrtom na posljedice ekonomske svjetske krize, zajedničkim interesom naveden je napredak naše zemlje za što su potrebna nova ulaganja.

U svezi s tim razgovarano je i što je moguće učiniti za olakšanje investiranja te kako prepoznati projekte od zajedničkog interesa kao i zajedničke partnere.

Direktor Grupacije UniCredit istaknuo je veliku zainteresiranost za rad u BiH kao i regiji te za investiranja i u infrastrukturne i energetske projekte.

"Najavio je potpisivanje novog ugovora s EBRD-om od 45 milijuna eura namijenjenog kreditiranju malih i srednjjih poduzeća u BiH," navodi se.

Ministar Vrankić naglasio je važnim uspostavljanje partnerskih odnosa kazavši da likvidnost banaka znači i likvidnost gospodarstva, odnosno boljeg društvenog i socijalnog standarda građana te da treba nastaviti intenzitet suradnje i stvaranje dobrog poslovnog ozračja, čemu će zasigurno pomoći i sklapanje novog aranžmana BiH s MMF-om.

Veleposlanik Italije u BiH Alessandro Fallavollita i generalni direktor UniCredit banke za BiH Berislav Kutle nazočili su današnjem sastanku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti