Atlantbh se predstavio publici u Banjaluci

04.03.2020. 08:11 / Izvor: Akta.ba
Atlantbh se predstavio publici u Banjaluci
OTVORI GALERIJU

Kompanija Atlantbh je krajem prošle sedmice posjetila Banja Luku i predstavila se lokalnim IT profesionalcima i studentima.

Krajem prošle sedmice kompanija Atlantbh je posjetila Banjaluku i predstavila se lokalnim IT profesionalcima i studentima, koji planiraju da izgrade karijeru u IT sektoru.

Razmjena znanja i iskustva u IT sektoru, kao jednom od najprosperitetnijih sektora bh. ekonomije u ovom trenutku, igra jako važnu ulogu za unapređenje poslovanja i kreiranje novih ideja. Upravo iz tog razloga Atlantbh, i njihovi prijatelji iz Banjaluke, kompanija JSGuru, su u četvrtak organizovali meetup pod nazivom "Overcoming Obstacles in Dev, QA & Data Science".

 Gojko Galonja, Chief AI Officer iz JSGuru, je sa prisutnima podijelio svoje iskustvo o izgradnji Data Science tima u kompaniji, sa fokusom na izazove i prepreke sa kojima se suočio na putu do uspjeha. Adna Karkelja i Gorjan Kalauzović, inženjeri iz Atlantbh, su sa prisutnima podijelili svoja iskustva u razvoju i testiranju softvera, predrasude koje su prisutne o njihovim pozicijama ili odnosima u timu, kao i dinamiku koju je potrebno izgraditi kako bi agilni razvoj softvera dao dobar rezultat.

 JobFair privukao veliki broj mladih

Prije pomenutog meetupa organizovana je još jedna aktivnost otvorenog tipa, ABH JobFair on Wheels, koji predstavlja svojevrsni sajam poslova u režiji Atlantbh. Tokom cijela tri sata, zainteresovani su mogli doći u prostorije Lonac HUB-a i pitati uposlenike kompanije sve što ih zanima o kulturi, uslovima rada, projektima na kojima se radi i svemu ostalom što nosi rad u kompaniji koja je jedan od pionira razvoja softvera u našoj zemlji.

Zainteresovani su mogli posjetiti štandove za Software Development, QA/Testing, Data Science & Analytics i DevOps, a mogli su saznati i više informacija o ABH praksi i stipendijama.

"Mladi odlaze ili žele otići, a softverska industrija ima ogroman potencijal na našem tržištu. Održavanje evenata poput ovoga je ključno za umrežavanje unutar industrije, te razvoj IT sektora u BiH. Zahvaljujemo se kolegama iz JSGuru koji su nam se pridružili, te nesebično podijelili svoje znanje sa prisutnima. Nadamo se da će u budućnosti mladi dobiti još više prilika za učenje i razvoj u ovoj oblasti", naveli su iz Atlantbh.

Podsjećanja radi, ABH JobFair je prošle godine održan u Sarajevu i Tuzli, a ovaj put je na red došla Banjaluka. Tokom ove godine, kompanija će vjerovatno posjetiti još nekoliko gradova.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti