B2B susreti za jaču saradnju: BH firme žele na tursko tržište

19.06.2018. 21:17 / Izvor: Akta.ba
B2B susreti za jaču saradnju: BH firme žele na tursko tržište

Sajam ENERGA uspješan je i atraktivan poslovni događaj, te se već svrstao među najznačajnije manifestacije u području energetike u regiji.

U cilju pronalaska internacionalnih poslovnih partnera u okviru Sajma“Energa 2018”, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA prvi put  je organizovala poslovne susrete “Energa B2B 2018”. Susreti su organizovani u saradnji sa Evropskom poduzetničkom mrežom u Bosni i Hercegovini (EEN), uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV, te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku poslovanju iz Evropske unije i regije.

Aida Džamalija Duran, koordinator odjela za projekte Delegacije EU u BiH i prekogranične saradnje kazala je kako su ovi poslovni razgovori posebna vrijednost ovogodišnjeg Sajma jer je riječ o ciljanim, konkretnim, usmjerenim aktivnostima na mala i srednja poduzeća.

„Sretni smo da konkretnim koracima možemo pomoći našim privrednicima u ostvarenju njihovih tržišnih ciljeva”, istaknula je Džamalija Duran.

Samir Vildić, direktor BIGMEV-a u BiH za poslovni portal Akta.ba je kazao kako su iz Turske susretima prisustvovali predstavnici firmi iz gradova Kodzaeli, Burse i Ankare, te predstavnici iz Industrijske Komore Kodzaeli, koja broji 2.500 članova, industrijalaca.

„Ovo je prvi put da na Sajam ENERGA dolazi velika grupa privrednika iz turske. B2B susreti su bili jako korisni, a susretima je prisustvovalo 80 firmi“, kazao je Vildić, pojašnjavajući kako su firme iz Turske prijatno iznenađene samim interesom naših firmi za tursko tržište, a iznenađeni su i kvalitetom, standardom i znanjem koje naše firme posjeduju.

Dodaje kako su u okviru susreta mnoge firme dogovorile daljnju saradnju.

Vildić, vjeruje kako će ovaj Sajam zasigurno otvoriti vrata novim razvojima trgovinskih i ekonomskih odnosa između dvije države.

Podsjećamo, Sajam ENERGA uspješan je i atraktivan poslovni događaj, te se već svrstao među najznačajnije manifestacije u području energetike u regiji. ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i stranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi, te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u proizvodnji i distribuciji električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije, kao i različiti oblici poslovne suradnje, domaćih i stranih kompanija.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti