BH Gas: Nismo dobili konkretne prijedloge za izmirivanje dugovanja

08.04.2014. 08:10 / Izvor: eKapija.ba
BH Gas: Nismo dobili konkretne prijedloge za izmirivanje dugovanja

Iz kompanije BH-Gas danas je saopćeno da na sastanku s predstavnicima vlasti Federacije BiH, Kantona Sarajevo i kompanija Sarajevogas i Toplane Sarajevo nisu dobili nikakve konkretne prijedloge za plaćanje ostatka februarske fakture i martovske

Iz kompanije BH-Gas danas je saopćeno da na sastanku s predstavnicima vlasti Federacije BiH, Kantona Sarajevo i kompanija Sarajevogas i Toplane Sarajevo nisu dobili nikakve konkretne prijedloge za plaćanje ostatka februarske fakture i martovske, koja iznosi više od 11,5 miliona KM, dok ukupan dug sa današnjim danom iznosi 52.661.663,10 KM.

Ističu da je navedena dugovanja potrebno hitno riješiti, s obzirom na to da BH-Gas ima ugovorne obligacije prema ruskoj kompaniji Gazprom Export koje treba ispuniti do 15. aprila.

Iz BH-Gasa naglašavaju da u narednih sedam dana očekuju novi sastanak na inicijativu predstavnika vlasti KS-a, u istom kapacitetu, na kojem očekuju konkretne prijedloge.

"Ukoliko nam ne bude ponuđeno neko konkretno i prihvatljivo rješenje, napravit ćemo konsultacije unutar kompanije i sa Nadzornim odborom, te razmotrit naredne korake", saopćeno je.

Sastanku s predstavnicima BH-Gasa su prisustvovali premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, savjetnica federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Šefika Hafizović, v.d. premijera KS-a Muhamed Kozadra, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović, direktor KJKP Sarajevogas Salih Selmanović i direktor KJKP Toplane  Sarajevo Admir Džubur. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti