Miladin Radović v.d. direktora "Pošta Srpske"

29.06.2019. 08:27 / Izvor: capital.ba
Miladin Radović v.d. direktora 'Pošta Srpske'

Direktorica "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća nakon 12 godina odlazi sa čela ovog javnog preduzeća. Na njeno mjesto dolazi Miladin Radović iz Bratunca, kadar Ujedinjene Srpske.

Direktorica "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća nakon 12 godina odlazi sa čela ovog javnog preduzeća. Na njeno mjesto dolazi Miladin Radović iz Bratunca, kadar Ujedinjene Srpske.

Krivokuća je za Capital potvrdila da joj mandat ističe 1. jula te da će 2. jula biti obavljena primopredaja sa novoimenovanim direktorom.

„Nakon istеkа mаndаtа sa 2. julom, nakon 12 godina, više se neću kandidovati za naredni mandat dirеktоrа „Pošta Srpske“. Privremeni  Nadzorni odbor je juče za vršioca dužnosti direktora imenovao Miladina Radovića“, kazala je Krivokuća i dodala da preduzeće ostavlja sa pozitivnim šestomjesečnim rezultatima.

Kazala je da su tokom njenog upravljanja „Pošte“ najveću pažnju posvećivale svojim korisnicima, uvodeći nove usluge, te prilagođavajući postojeće usluge potrebama vremena u kojem živimo.

„Velikim trudom i predanim zalaganjem, mogu sa ponosom da kažem, da su 'Pošte Srpske', tokom 12 godina u kojima sam obavljala funkciju prvog čovjeka preduzeća, postale vodeća kompanija u poštanskom saobraćaju. Timovi sastavljeni od mladih, ali i od iskusnih profesionalaca, svakodnevno su usavršavanjem svojih stručnih vještina i  znanja, doprinijeli tome. Iskusniji radnici kontinuirano su svoje znanje prenosili novim kolegama kroz obuke i praktične treninge, koristeći postojeću, ali i novu savremenu opremu“, kazala je ona.

Dodala je da su „Pošte“, oslanjajući se na vlastite izvore finansiranja, te ujedno poslujući sa naslijeđenim obavezama i troškovima, proteklih godina uspjele da održe stalni rasta fizičkog obima usluga, uz paralelno smanjenje troškova, ostvarimo evidentan rast prihoda i pozitivni poslovni rezultat.

„Nova vremena zahtijevaju i nove i savremenije usluge. U skladu sa tim “Pošte Srpske” treba da šire i usavršavaju sve vrste usluga koje pružamo korisnicima na poštanskim šalterima. Sa svojom mrežom od preko 230 pošta i 420 šaltera širom Republike Srpske dostupnost postaje prednost gdje 'Pošte' nemaju konkurenciju i koju moraju da iskoriste na najefikasniji način“, istakla je Krivoukuća.

Radović, koji ima 31 godinu, je odbornik u Skupštini opštine Bratunac. Bio je član DNS-a, a sad je u  stranci Nenada Stevandića.

Odlazak Krivokuće sa čela „Pošta“ nije iznenađenje s obzirom na to da je ranije najavljeno da će ovo javno preduzeće, prema koalicionom sporazumu vladajućih partija u RS, pripasti stranci Ujedinjena Srpska.

Prema tom sporazumu SNSD-u je pripalo 47 funkcija, a DNS-u i SP-u po devet, DEMOS-u sedam, Ujedinjenoj Srpskoj četiri, a NDP-u tri direktorske funkcije.

Prošlog mjeseca smijenjen je direktor Republičke uprave za igre na sreću Mladen Simić, a na njegovo mjesto postavljen je Aleksandar Došić, čime je DNS izgubio, sa DEMOS dobio jedno direktorsko mjesto u repuličkim ustanovama.

Smijenjen je i dosadašnji direktor Instituta za javno zdravstvo Miodrag Marjanović, na lični zahtjev, a na njegovo mjesto postavljen je Branislav Zeljković.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti