Posjeta kompaniji Primus Balkan u okviru programa postinvesticione podrške KS

18.09.2019. 10:10 / Izvor: Akta.ba
Posjeta kompaniji Primus Balkan u okviru programa postinvesticione podrške KS

Saradnička mreža je uspostavljena u cilju stvaranja mehanizma za identificiranje i što brže rješavanje otvorenih pitanja investitora.

U okviru Saradničke mreže, kao dijela programa postinvesticione podrške Projekta LIFE, predstavnici Ministarstva Privrede Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad i Agencije za promociju stranih investicija, posjetili su kompaniju Primus Balkan d.o.o. i razgovarali sa direktorom Hamzagić Seadom na temu unapređenja poslovnog okruženja i regulatorne reforme, te jačanje konkurentnosti u Kantonu Sarajevo.

Direktor Hamzagić upoznao je goste sa radom i planovima kompanije Primus Balkan d.o.o., te istakao da postoji mogućnost za dodatno unapređenje i razvoj, posebno ukoliko bi došlo do veće podrške predstavnika vlasti privrednim subjektima u rješavanju problema sa kojima se susreću.

Saradnička mreža je uspostavljena u cilju stvaranja mehanizma za identificiranje i što brže rješavanje otvorenih pitanja investitora kako bi se omogućio rast i razvoj kompanija u BiH, a time i doprinos održivom ekonomskom razvoju lokalne zajednice.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo aktivno participira u Saradničkoj mreži i podržava njene aktivnosti u cilju pružanja podrške privrednim subjektima na teritoriji Kantona Sarajevo u njihovom rastu i razvoju i u suradnji sa općinskim, entitetskim i institucijama na nivou BiH, sistemski pristupa otklanjanju prepreka sa kojima se investitori suočavaju u svom poslovanju, kako bi nastavili sa reinvestiranjem i poboljšali veze s lokalnom privredom.

Grupacija Svjetske banke u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u okviru projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH „LIFE“, pruža tehničku pomoć Saradničkoj mreži i Programu postinvesticione podrške u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti