Uspješno okončan trening program namijenjen proizvodnim rukovodiocima

04.11.2019. 07:44 / Izvor: Akta.ba
Uspješno okončan trening program namijenjen proizvodnim rukovodiocima
OTVORI GALERIJU

Posebna pažnja bila je posvećena upravljanju performansi hijerarhijski podređenih uposlenika.

U Tešnju je prethodnog vikenda u organizaciji Targer E&C uspješno okončan trening program namijenjen proizvodnim rukovodiocima pod nazivom "Škola za rukovodioce i poslovođe“.

Dvije generacije trening programa ukupno su brojale 35 polaznika iz 13 bosansko hercegovačkih proizvodnih kompanija.

Cilj treninga je bio objasniti i demistifikovati osnovne proizvodne pojmove i procese realizacije planova, produktivnosti i kvaliteta, približiti i prikazati na koji način proizvodni rukovodioci mogu postati bolje vođe svojih timova, kako stvoriti naviku kontinuiranog poboljšanja procesa kojima upravljaju i uposlenika sa kojima svakodnevno sarađuju. te kako odgovoriti na svakodnevne izazove sa kojima se susreću kroz jačanje samopouzdanja i preuzimanja odgovornosti za povjerene procese i uposlenike.

Posebna pažnja bila je posvećena upravljanju performansi hijerarhijski podređenih uposlenika.

Polaznicima je prezentirana matrica „Sposobnosti i volje uposlenika“, te kako prepoznati stanja u kojem se nalaze njihovi uposlenici, kao i koje mjere preuzeti kako bi unaprijedili motivacioni i edukativni aspekt uposlenika.

Neophodnost poznavanja gore pomenutih pojmova, procesa i metoda prepoznao je i polaznik II generacije „Škole za rukovodioce i poslovođe“, Adnan Grbić, grupovođa sektora pripreme materijala u kompaniji ELIN Motors Bosnia iz Živinica koji je podijelio svoje impresije o pomenutom trening programu: „Ovo je sedmi modul na kojem sam prisustvovao a kojeg je organizovala firma Targer E&C i shodno tome mogu slobodno reći da sva znanja i vještine usvojene kroz ovaj vid edukacije su direktno primjenjive u proizvodnim firmama. Govorim to jer smo neke od metoda mi primjenili u našoj firmi te se pokazalo jako učinkovito za podizanje produktivnosti.Također smatram da bi što veći broj zaposlenika trebao proći kroz ovakav vid edukacije kako rukovodioci tako i ostali uposlenici a sve u cilju postizanja veće produktivnosti a samim time i konkurentnosti na tržištu.”

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti