Tradicionalnom proslavom kompanija PERO Zenica obilježila 23 godine rada

29.11.2019. 16:42 / Izvor: Akta.ba
Tradicionalnom proslavom kompanija PERO Zenica obilježila 23 godine rada
OTVORI GALERIJU

Veselom godišnjom zabavom kompanija PERO Zenica d.o.o. proslavila je jučer 23. godišnjicu uspješnog rada.

Veselom godišnjom zabavom kompanija PERO Zenica d.o.o. proslavila je jučer 23. godišnjicu uspješnog rada.

Na tradicionalnoj proslavi, u svečanom raspoloženju, menadžment kompanije ugostio je brojne poslovne saradnike i prijatelje. 

Mladen Perić, vlasnik i direktor firme kazao je u izjavi za portal Akta.ba da je tradicionalna proslava prilika da se susretnu sa svojim partnerima, ljudima s kojima su cijelu godinu radili a nisu se viđali.

"Kod nas građevinaca je običaj da svaki put kad se nešto uradi, neki posao završi, kad se ploča salije ili kad se krov na kući postavi, da se sjedne i da se okrene janje ili pojede grah..nije važno šta je, ali bitno je da se podvuče crta. Tako svake godine i mi podvlačimo crtu. Imali smo iza sebe jednu uspješnu godinu i radimo sve da i sljedeća godina bude isto tako uspješna", kazao je Perić, dodajući da je u svim segmentima zabilježen rast razvoja, prometa, dobiti i to svim mjestima gdje PERO posluje.

"Vrlo smo zadovoljni zbog toga i očekujemo da će se ti trendovi nastaviti u budućnosti, iako najavljuju recesiju iz zapadnog svijeta koja će se sigurnos reflektirati i na nas ali ne u tolikoj mjeri na građevinski sektor", navodi on.

Napominje da su pored svog glavnog biznisa uspješno realizovali i ostale projekte.

"Ove godine zavrašavamo i tri mini solarne elektrane na krovovima naših drugih objekata (u Maglaju jedna i dvije solarne elektrane u Jajcu).To su projekti koji mi raduju jer govore o našem pristupu ovom modernom pristupu. To su profitabilni projekti u koje treba ulagati i koji su naša budućnost", ističe vlasnik kompanije PERO.

Inače, priča o uspjehu i upornosti počela je 1966. godine sa idejom o izgradnji centra za gradnju doma. Nakon 23 godine, u četiri prodajna objekta, zaposleno je više od 80 radnika. Iz godine u godinu bilježi se rast u svim segmentima poslovanja.

Kakva je atmosfera vladala na tradicionalnoj zabavi "Za kupce i prijatelje" pogledajte u galeriji fotografija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti