Mladen Perić: Glavu gore Bosanci i Hercegovci, ima neba i iznad naših glava

27.12.2017. 12:17 / Izvor: Akta.ba
Mladen Perić: Glavu gore Bosanci i Hercegovci, ima neba i iznad naših glava

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio je Mladen Perić, direktor kompanije PERO d.o.o. Zenica.

Još jedna poslovna godina je na izmaku. Pretpraznične dane iskoristili smo sa razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Svoje poslovne poteze, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio je Mladen Perić, vlasnik i direktor kompanije PERO d.o.o. Zenica.

  • 2017. godina je na izmaku, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

Ispunili smo planove o povećanju prodaje i shodno tome ostvarene razlike u cijeni (rekordna godina), ali nismo proporcionalno povećali dobit, uglavnom zbog toga što su rasli troškovi plaća po osnovu realnog povećanja i po osnovu novih zakonskih rješenja (oporezivanje toplog obroka).

Djelomično smo ispunili planove o investiranju u prodajne centre u Jajcu, Varešu i Maglaju. Ulaganje se odnosi na rekonstrukcije, energetsku efikasnosti otvaranje Salona za enterijere u sva tri centra. Dio investiranja smo ostavili za kraj ove i početak 2018. godine. U zaostatku smo zbog nedostatka odgovarajućih izvođača radova. Radimo intenzivno na tome, bar koliko nam vrijeme dopušta.

  • Po čemu ćete je pamtiti? 

Pustili smo u rad SOLARNU ELEKTRANU PERO 1 snage 119 kWp na krovu poslovnog objekta u Zenici i to nas je najviše razveselilo i ovo smatramo najboljim poslovnim potezom u 2017. godini.

  • Koji su planovi za narednu godinu?

U 2018. godini planiramo završetak započetih investicija zahvaljujući kojima,  uz nastavak rasta BDP-a u BiH očekujemo i nastavak rasta prometa i razlike u cijeni kao i dobiti. Planiramo uraditi i projekat energetske efikasnosti u PC Zenica.

To svakako planiramo uraditi sa našim postojećim, a i budućim poslovnim partnerima kojima želim još bolje trendove u 2018. godini jer samo uz njih možemo rasti.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali poslovnim partnerima u 2018.?

Želimo svim ljudima u Bosni i Hercegovini osim zdravlja i više optimizma, radnog elana i želje i rada da se stvari mjenjaju na bolje u svom okruženju i svojoj Zemlji pa i svijetu općenito.

Glavu gore Bosanci i Hercegovci, ima neba i iznad naših glava!

Sretna vam Nova 2018. godina!

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti