Poznat datum otvorenja i cijene karata sarajevskog Muzeja optičkih iluzija

05.02.2020. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Poznat datum otvorenja i cijene karata sarajevskog Muzeja optičkih iluzija

Među više od stotinu eksponata i instalacija za sve generacije nalaze se i neki koji promovišu kulturu i tradiciju BiH i Sarajeva.

Sarajevo će uskoro biti bogatije za još jednu atrakciju, Muzej optičkih iluzija, koji će vrata za posjetioce otvoriti 12. februara na adresi Skenderija 28, piše sarajevo.travel.ba.

Najveći ove vrste u regionu, sarajevski Muzej optičkih iluzija prostire se na tri sprata, na više od 300 kvadratnih metara, a njegovom uređenju su doprinijeli i mladi umjetnici sa  Akademije likovnih umjetnosti.

Među više od stotinu eksponata i instalacija za sve generacije nalaze se i neki koji promovišu kulturu i tradiciju BiH i Sarajeva, poput Vučka - maskote ZOI ’84, koji servira bosansku kafu.

Muzej će ponuditi interaktivni pristup, posjetitelji će sami moći otkrivati prostorije i iluzije kao što su: Playroom sa mozgalicama, Beskonačni disko, Naopaka soba, Anti-gravity soba, Ames soba, RGB lights, UV soba..., a tu je i suvenir shop.

Cijene karata za odrasle iznosit će 12 KM, 9 KM za djecu i studente, 7 KM za grupne posjete škola i 35 KM za porodicu (paket uključuje dvije karte za odrasle i dvije za djecu).

Muzej će biti otvoren svaki dan od 10 do 22 sata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti