Amko komerc: Svi marketi rade nesmetano, kupce molimo da optimiziraju kupovinu

18.03.2020. 12:25 / Izvor: Akta.ba
Amko komerc: Svi marketi rade nesmetano, kupce molimo da optimiziraju kupovinu

Amko komerc je poduzeo sve mjere zaštite u skladu sa uputama i odredbama nadležnih stručnih institucija.

Amko komerc, kao društveno odgovorna kompanija, kojoj su kupci i zaposlenici na prvom mjestu poduzeo je sve mjere zaštite po strogom pravilniku svoje kompanije, a u skladu sa uputama i odredbama nadležnih stručnih institucija.

"Među najizloženijim ovom, ali i sezonskim virusima osim zdravstvenih radnika su zaposleni u trgovinama. Veoma je važno da se svi pridržavamo propisanih preventivnih mjera u cilju sprečavanja širenja virusa. Ovim putem apelujemo na sve naše kupce da se prilikom odlaska u kupovinu pridržavaju svih do sada izdatih propisa. U ovom trenutku zdravlje nam je najvažnije. Kao kompanija upotrijebili smo sve mehanizme zaštite naših uposlenika: zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju i sl. ali veoma je bitno da se i naši kupci pridržavaju propisanih mjera. Zahvaljujemo na razumijevanju", poručuju iz Amko komerca.

Napominju da u marketima Amko komerca nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apeluju da njihovi potrošači optimiziraju kupovinu, kako bi svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave.

"Ulažemo velike napore da u skladu sa novonastalom situacijom obezbijedimo normalno funkcionisanje i snabdijevenost marketa. Svi naši marketi nesmetano funkcionišu u skladu sa naredbama i preporukama nadležnih organa zbog trenutne situacije, a o svim eventualnim izmjenama javnost će biti blagovremeno obaviještena“, istakli su iz Amko komerca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti