Platforma "Snaga lokalnog" za kulturu solidarnosti

16.05.2020. 11:41 / Izvor: Akta.ba
Platforma 'Snaga lokalnog' za kulturu solidarnosti

Kako bi podržala kulturu solidarnosti, Snaga lokalnog je kreirala Google mapu da na jednom mjestu prikupi i javno promovira aktivnosti koje provode civilno društvo, volonteri i drugi dionici.

USAID projekat Snaga lokalnog  predstavlja centralno mjesto na kojem će organizacije civilnog društva, institucije vlasti, biznis sektor, građani i građanke moći naći veliki broj informacija koje će im pomoći u svakodnevnom radu.

Direktorij donatora  daje pregled 690 donatora i poziva za projekte i možete pretražiti i elektronsku bazu donatora koja će se ažurirati na dnevnoj osnovi.

Kako bi podržala kulturu solidarnosti, Snaga lokalnog je kreirala Google mapu da na jednom mjestu prikupi i javno promovira aktivnosti koje provode civilno društvo, volonteri i drugi dionici koji podržavaju ljude u potrebi, lokalne zajednice, pokazujući solidarnost i empatiju.

Snaga lokalnog je alat koji će građanima omogućiti da učestvuju u promjenama i razvoju zajednice, obezbjeđuje informacije i savjete za prevazilaženje apatije i osjećaj obeshrabrenosti ili obespravljenosti.

Misija Snage lokalnog je jačanje inicijativa zajednica koje okupljaju građane kako bi se bavili konkretnim problemima i unaprijedili svoja susjedstva, zajednice, gradove i, na kraju, obnovu uvjerenja da naše djelovanje u stvari sve može promijeniti.

Snaga lokalnog će poboljšati lokalne kapacitete za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utiču na društvo Bosne i Hercegovine.

U okviru ove inicijative Mreža mira će uspostaviti i upravljati web platformom koja će omogućiti razmjenu informacija između svih aktera, te mapirati odnose i uticaje unutar civilnog društva, javnih i lokalnih institucija, kao i poslovnog sektora za lokalne inicijative u BiH.

Krajnji cilj USAID-evog projekta Snaga lokalnog koji implementira Mreža za izgradnju mira je da doprinese unapređenju lokalnih kapaciteta za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utiču na društvo Bosne i Hercegovine. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti