Podrška izvozno orijentisanim kompanijama iz Republike Srpske​

10.09.2020. 13:21 / Izvor: Akta.ba
Podrška izvozno orijentisanim kompanijama iz Republike Srpske​

"Biznis registar" je namijenjen kompanijama koje su izvozno orijentisane.

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji realizuje projekat podrške privrednim subjektima iz Republike Srpske radi prevazilaženja izazova prouzrokovanih pandemijom virusa korona i poziva izvozno orijentisane kompanije da se registruju u "Biznis registar" Predstavništva, koji predstavlja bazu podataka za komunikaciju i povezivanje sa ključnim sektorima u toj zemlji.

"Biznis registar" je namijenjen kompanijama koje su izvozno orijentisane, te privrednim subjektima koji sarađuju ili planiraju da započnu saradnju sa potencijanim partnerima u Austriji, a upitnik za registraciju zainteresovani mogu pronaći na internet stranici Predstavništva Republike Srpske u Austriji, saopšteno je iz tog predstavništva.

Predstavništvo aktivno radi na komunikaciji prema austrijskim poslovnim subjektima, a ponude za saradnju sa kompanijama iz Republike Srpske upućene su na oko 150 adresa potencijalnih poslovnih partnera u Austriji, navodi se u saopštenju.

"Predstavništvo radi na komunikaciji prema austrijskom tržištu, zavisno od sektora i na osnovu baze podataka koju imamo, te dosadašnje dobre saradnje sa partnerima u Austriji. Trenutno nam je fokus metalski i drvoprerađivački sektor. Već smo dobili odgovore od nekoliko velikih austrijskih kompanija koje su izrazile interesovanje za saradnju sa firmama iz Republike Srpske", rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

On je istakao da je osnovni cilj da se pomogne domaćim privrednicima da, uz već postojeću saradnju, pridobiju nove partnere u Austriji. 

"Takođe, u zavisnosti od potreba kompanija, Predstavništvo će organizovati konsultacije, sastanke i seminare za zainteresovane privrednike i potencijalne partnere u Austriji", dodao je Filipović.

Osim navedenog, ukoliko se ukaže potreba da neke od kompanija direktno u Austriji predstave svoje proizvode ili usluge, postoji mogućnost da se predstavljanje realizuje u okviru izložbeno-prodajnog salona u Lincu, koji je uz podršku Vlade Republike Srpske otvoren u maju 2019. godine

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti