Važan sistemski i strateški pristup u borbi protiv korupcije

23.11.2020. 12:47 / Izvor: Akta.ba
Važan sistemski i strateški pristup u borbi protiv korupcije

Premijer Nenadić je dao punu podršku budućem radu ovog Ureda, kao i preporuke za unapređenje njegovog rada.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić razgovarao je danas sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduanom Kafedžićem i savjetnikom za borbu protiv korupcije u ovom uredu Ericom Larsonom.

Tom prilikom, premijer Nenadić je informisao Kafedžića i Larsona o realizaciji ključnih ciljeva tokom mandata, od 03. marta ove godine do danas, i izazovima u vezi sa jačanjem kapaciteta Kantona Sarajevo u borbi protiv korupcije i jačanju kvaliteta usluga javnog sektora u KS.

Naglašena je važnost sistemskog i strateškog pristupa u borbi protiv korupcije, a na čemu je premijer Nenadić, i kao ministar pravde i uprave i danas kao premijer u Vladi KS, davao svoj puni doprinos.

Gospodin Kafedžić pohvalio je saradnju i podršku koju je premijer Nenadić pružao Uredu tokom svojih mandata u KS i skrenuo pažnju na ključne izazove i prioritete koji su trebaju realizirati kontinuirano i ubuduće.

Nenadić i Kafedžić su nakon toga razmijenili svoja dosadašnja stečena iskustva i znanja u rješavanju ovih pitanja.

Premijer Nenadić je dao punu podršku budućem radu ovog Ureda, kao i preporuke za unapređenje njegovog rada.

S druge strane, gospodin Larson naglasio je važnost borbe protiv korupcije u Bosni i Hercegovini, naglasio je prijateljstvo i podršku koju je Vlada Sjedinjenih Američkih Država uvijek pružala Bosni i Hercegovini, a posebno na konkretnim pitanjima sigurnosti i jačanja borbe protiv korupcije.

Gospodin Larson je prepoznao dobru saradnju između premijera i gospodin Kafedžića tokom mandata i naglasio važnost jačanja sistema legislative i kapaciteta ovog ureda u realizaciji njegovih nadležnosti.

Zaključeno je da je jako važno da se borba protiv korupcije dešava na svim nivoima vlasti od općinskog, kantonalnog do državnog, kao i da ni jedan segment u tom sistemu ne smije biti izostavljen.

Premijer Nenadić je najavio, do isteka mandata, nastavak dobre saradnje, pružanje dalje podrške, te stavio na raspolaganje sve svoje kapacitete isto kao i sam Ured i predstavnici američke administracije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti