Predstavljen Prijedlog strategije razvoja Zapadnohercegovačke županije

12.12.2020. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Predstavljen Prijedlog strategije razvoja Zapadnohercegovačke županije

Prijedlog strategije razvoja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) za razdoblje 2021.-2027. godine predstavljen je u petak u Širokom Brijegu.

Prijedlog strategije razvoja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) za razdoblje 2021.-2027. godine predstavljen je u petak u Širokom Brijegu na sastanku Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem ZHŽ-a.

Ravnatelj Ureda za europske integracije ZHŽ-a Ivan Jurilj predstavio je članovima Vijeća viziju, strateške pravce i strateške ciljeve koji su planirani za razdoblje 2021.-2027. godine, a nakon što je Vijeće Prijedlog strategije podržalo, slijedi njegova daljnja zakonska procedura - dostavljanje Vladi na utvrđivanje, a potom i skupštinsko usvajanje, priopćio je Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije.

Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije nositelj je procesa izrade Strategije razvoja, uz podršku UNDP-a, odnosno projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji je pokrenut 2008. godine kao zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini, s ciljem harmonizacije integriranog i inkluzivnog strateškog planiranja na lokalnoj razini.

Sudionici u procesu izrade strategije su Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem, Županijski odbor za razvoj, sektorski razvojni odbori, tematske radne skupine, skupštinski odbori i vanjski suradnici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti