RS: Odobreno 1,5 miliona KM za nabavku brzih antigenskih testova

14.01.2021. 08:16 / Izvor: Akta.ba
RS: Odobreno 1,5 miliona KM za nabavku brzih antigenskih testova

Upravni odbor Kompenzacionog fonda RS prihvatio je jučer na telefonskoj sjednici Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstva za nabavku brzih antigenskih testova za dokazivanje virusa SARS-COV-2.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske (RS) prihvatio je jučer na telefonskoj sjednici Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstva za nabavku brzih antigenskih testova za dokazivanje virusa SARS-COV-2.

Odobravaju se finansijska sredstva u iznosu 1.500.000 KM sa PDV-om za nabavku direktnih antigenskih testova za dokazivanje SARS-CoV-2, za potrebe zdravstvenih i drugih ustanova u Republici Srpskoj. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši nabavku testova, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

Upravni odbor usvojio je i Informaciju o stanju u Javnoj ustanovi Zavod za zapošljavanje RS sa zahtjevom za dodjelu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih širenjem koronavirusa, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava.

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 3.000.000 KM za saniranje posljedica koronavirusa na poslovanje Javne ustanove Zavod za zapošljavanje RS, navodi se u saopćenju.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond, Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti