Općina Novo Sarajevo ustupila Domu zdravlja KS mobitele za potrebe procesa imunizacije

19.04.2021. 17:30 / Izvor: Akta.ba
Općina Novo Sarajevo ustupila Domu zdravlja KS mobitele za potrebe procesa imunizacije

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i generalna direktorica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo dr. Amela Kečo potpisali su danas ugovor.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i generalna direktorica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo dr. Amela Kečo potpisali su danas ugovor kojim je Općina Novo Sarajevo obezbijedila i ustupila na korištenje 12 mobilnih telefona, mobilni WLAN router i 13 ultra kartica za potrebe Doma zdravlja KS kada je u pitanju proces masovne imunizacije stanovništva protiv virusa SARS CoV-2. 

Naime, u skladu sa planom radnog tima za provođenje i koordinaciju svih aktivnosti u realizaciji vakcinacije protiv virusa SARS CoV-2 na lokalitetu Zetra, Općini Novo Sarajevo obratilo se Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo sa zahtjevom za nabavku mobilne podrške koja će olakšati komunikaciju zdravstvenih radnika i volontera tokom procesa masovne imunizacije stanovništva u Zetri.

Općina Novo Sarajevo ovim nastavlja provoditi aktivnosti, u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, koje su usmjerene na preventivnom djelovanju u suzbijanju širenja infekcije izazvane koronavirusom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti