Mladim inžinjerima poljoprivrede Opština Prnjavor isplatila po 2000KM

29.12.2021. 15:58 / Izvor: Akta.ba
Prnjavor

Opština Prnjavor drugu godinu za redom, izdvaja posebna sredstva za mlade poljoprivredne proizvođače koji imaju registrovano gazdinstvo.

Načelnik opštine, Darko Tomaš upriličio je prijem za sedam inženjera poljoprivrede, mlađih od 40 godina koji su dobili po 2.000 KM od lokalne zajednice, kao poseban vid podrške poljoprivrednoj proizvodnji.

Opština Prnjavor drugu godinu za redom, izdvaja posebna sredstva za mlade poljoprivredne proizvođače koji imaju registrovano gazdinstvo.

Prošle godine šest mladih inžerenja poljoprivrede dobilo je sredstva, dok je ove godine, njih ukupno sedam, ostvarilo pravo na ovaj vid podsticaja.

Načelnik opštine, Darko Tomaš rekao je da je cilj ove podrške, da mladi poljoprivredni proizvođači uvide da lokalna zajednica cijeni njihov trud i rad, i da stoji na raspolaganju za unapređenje i sprovođenje njihovih ideja.

"Opština Prnjavor je jedna od prvih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koja je počela sa isplatama podsticaja poljoprivrednim gazdinstvima, i cilj nam je, da se ta tradicija i nastavi", ističe Tomaš.

Prisutni poljoprivredni proizvođači zahvalili su se načelniku Tomašu na dosadašnjoj podršci, naglasivši da će dobijena novčana sredstva usmjeriti ka nabavci neophodne mehanizacije za unapređenje poljoprivrednih gazdinstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti