15 miliona KM za digitalnu transformaciju privrednika u RS

28.02.2022. 14:19 / Izvor: Akta.ba
digitalna transformacija

​Digitalna transformacija privrednih subjekata neminovna je za razvoj i konkurentnost preduzeća iz Republike Srpske na domaćem i tržištu u inostranstvu.

​Digitalna transformacija privrednih subjekata neminovna je za razvoj i konkurentnost preduzeća iz Republike Srpske na domaćem i tržištu u inostranstvu, ocijenjeno je na konferenciji "Privreda u fokusu" održanoj u mjestu Skugrić kod Modriče.

Pomoćnik ministra za razvoj malih i srednjih preduzeća u Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske Rajko Lajić rekao je da je u procesu digitalne transformacije resorno ministarstvo do sada podržalo 19 projekata u ukupnom iznosu od 257.400 KM.

"Ministarstvo je u prethodnoj godini obezbijedilo 7.000.000 KM za nabavku savremenih mašina i opreme preduzećima u oblasti prerađivačke industrije", rekao je Lajić novinarima.

On je naveo da je za digitalnu transformaciju zainteresovan veliki broj izvozno orijentisanih privrednika, zbog čega je za ovaj proces u narednom periodu planirano 15.000.000 KM.

Lajić je naveo da će Ministarstvo nastaviti projekat u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, Razvojnom agencijom RS, lokalnim zajednicama i privrednicima zainteresovanim za digitalnu transformaciju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti