Vico: Očekuje se dobra turistička sezona, pripreme u toku

16.03.2022. 10:10 / Izvor: SRNA
turizam u trebinju

Foto: Akta.ba

Turistička organizacija grada Trebinja uveliko se priprema za predstojeću turističku sezonu.

Turistička organizacija grada Trebinja uveliko se priprema za predstojeću turističku sezonu, a aktuelne informacije govore u prilog tome da će i ovo biti dobra turistička godina, rekao je stručni saradnik u gradskoj Turističkoj organizaciji Žarko Vico.

Prema njegovim riječima, tempo rezervacija u ovom momentu prati onaj iz 2019. godine i od lani, kada je posjećenost bila izuzetno velika, tako da se može očekivati dobra turistička sezona u najjužnijem gradu Republike Srpske.

"Sve bolja svjetska epidemiološka situacija uslovila je da imamo rezervacije iz različitih zemalja Evrope, a zabilježili smo posjete turista iz skandinavskih zemalja što nas je ohrabrilo i obradovalo", rekao je Vico novinarima.

On je najavio da će se trebinjska Turistička organizacija krajem marta predstaviti na dva velika turistička sajma - u Ljubljani i u Beogradu.

"U Beogradu ćemo nastupiti u okviru zajedničkog štanda Turističke organizacije Republike Srpske i predstaviti kompletnu ponudu Trebinja, dok ćemo u Sloveniji akcenat staviti na avanturistički turizam", rekao je Vico.

On je napomenuo da će gradska Turistička organizacija u okviru kampanje "Gradimo turizam zajedno", koja ima za cilj registraciju neregistrovanog smještaja, organizovati kurs englskog jezika kao izraz dobre volje i motivaciju i za one koji se još nisu prijavili da to učine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti