Fabrika Majevica pokreće proizvodnju traktora u Zvorniku

16.05.2022. 08:36 / Izvor: Akta.ba
traktori

Novi traktor je razvio tim inženjera fabrike u saradnji sa srpskim fabrikama koje posluju u auto-industriji i inostranim tehničko-razvojnim centrima.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović u subotu su u Bačkoj Palanci prisustvovali promociji prvog domaćeg traktora kompanije "Majevica" namijenjenog malim i srednjim gazdinstvima.

Novi traktor je razvio tim inženjera fabrike u saradnji sa srpskim fabrikama koje posluju u auto-industriji i inostranim tehničko-razvojnim centrima.

Traktor ima 90 konjskih snaga i od drugih se razlikuje po znatno većem obrtnom momentu na točkovima.

Kompanija "Majevica" iz Bačke Palanke promovisala je i sedam novih priključaka za poljoprivredne mašine u prisustvu brojnih zvanica.

U "Majevici" vjeruju da će proizvodnjom novog traktora i priključaka uposliti ne samo svoje već i proizvodne kapacitete više od 30 kooperanata u Srbiji.

Petričević je rekao da je imao izuzetno zadovoljstvo da prisustvuje prezentaciji novih proizvoda "Majevice", koja planira da otvori pogon i u Republici Srpskoj.

"Utisci su odlični, kako sa aspekta proizvoda koje ova kompanija nudi, tako i sa aspekta naše buduće saradnje. Imali smo priliku da vidimo osam novih proizvoda u okviru same kompanije koja ima više od 100 proizvoda", naveo je Petričević.

On je istakao da Srpska želi da se saradnja sa kompanijom iz Bačke Palanke, koja je započeta prošle godine, kruniše otvaranjem pokretanjem proizvodnih kapaciteta "Majevice" u Republici Srpskoj.

Petričević je uoči prezentacije najavio da će pogon "Majevice" najvjerovatnije biti otvoren u Zvorniku i da se očekuje da ugovor bude potpisan u narednim sedmicama.

Kompanija, čija je tradicija duga 117 godina, uspjela je da razvije više od 100 različitih priključnih mašina.

Rukovodstvo i zaposleni ističu da se ponose pozicijom lidera na tržištu i činjenicom da, kako kažu, u Srbiji nema poljoprivrednika koji nije upoznat sa njihovim proizvodnim asortimanom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti