Za "Obilazak zelenih otoka" preko 360.000 KM

17.05.2022. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Grad Bosanska Krupa

Potpisan Ugovor o implementaciji projekta Obilazak zelenih otoka vrijedan preko 360.000 KM.

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović potpisao je danas Ugovor o implementaciji projekta "Green Islands Tour" (Obilazak zelenih otoka), ukupne vrijednost preko 360.000 KM, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta.

U okviru projekta kojeg će zajedno implementirati grad Bosanska Krupa i njihov partner Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD iz Bihaća, planirano je unaprjeđenje i promocija Bosanske Krupe kao turističke destinacije. Uspostaviće se model upravljanja destinacijom, kreirati zajednička turistička ponuda, jačati kapaciteti turističkih operatera, pokrenuti dvojezična online marketinška platforma, kao i uspostaviti sistem monitoringa kvaliteta, što će omogućiti brži oporavak i rast turističkog sektora na ovom području. Projektom je planirana i izgradnja turističkog kampa "Green Islands“ (Zeleni otoci) kao i pratećeg sanitarnog bloka.

Pored toga, turistički operateri će proći obuku koja podrazumijeva izradu planova kontinuiteta poslovanja i uvođenje inovativnih digitalnih alata, a njih dvanaest koji su izrazili interes za učešće u projektu će dobiti podršku u nabavci opreme (hotelska, restoranska, biciklistička i rafting oprema, oprema za dječije igralište, elektronska oprema i sl.) kojom će unaprijediti svoju turističku ponudu.

Realizacija ovih aktivnosti je planirana do marta 2023. godine, do kada je planirano da projekat i traje.

Projekat "Green Islands Tour" (Obilazak zelenih otoka) će se implementirati u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta Evropske unije, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP, od januara 2021. do juna 2023. godine. Više informacija na: www.eu4business.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti