Vitez: Malinari ponovno prosvjedovali, najavili potpunu blokadu rada poduzeća "Natural food"

07.09.2022. 14:18 / Izvor: Akta.ba
Malina

Proizvođači malina i jagoda iz Busovače, Viteza i Novog Travnika u srijedu su ponovno prosvjedovali ispred poduzeća Natural food u Vitez.

Proizvođači malina i jagoda iz Busovače, Viteza i Novog Travnika u srijedu su ponovno prosvjedovali ispred poduzeća Natural food u Vitezu, nakon što je istekao rok od sedam dana koliko su dali tom poduzeću da plati proizvode koje su pobrali i predali do polovice srpnja.

Šefko Eleg, proizvođač iz Busovače najavio je kako će, ako Natural food ne ispoštuje novi rok od 48 sati, uslijediti blokada rada poduzeća.

"Nisu nam uplaćena sredstva za naše maline i jagode koje smo predali u proteklom razdoblju. Ne znam koja će biti cijena, ima nas oko 300 kooperanata i nikome ništa nije uplaćeno. Postavit ćemo ultimatum od 48 sati, ukoliko sredstva ne budu uplaćena, blokirat ćemo rad direkcije Natural fooda. Naši su zahtjevi da nam se isplati roba, po akontativnoj cijeni od 7,60 KM... Mislimo da su neke spletke u pitanju", rekao je Eleg.

Emir Rizvić, jedan od organizatora prosvjeda također je najavio kako će poljoprivrednici strojevima, najvjerojatnije sljedeći tjedan, u potpunosti blokirati rad poduzeća.

"Došao je kraj. Mi smo dali rok od sedam dana, direktorica ispoštovala ništa nije, neće nam se ni javiti na mobitel. Kome se dalje obratiti? Mi ćemo tražiti svoja prava, tužit ćemo ih, dokazat ćemo sve. Ovo je samo opomena, doći ćemo s mašinama i traktorima. Put nećemo blokirati, nisu građani krivi za ovo, nego ćemo strojevima blokirati samo rad firme", kazao je Rizvić.

Dodao je kako i od njega ljudi traže novac za berbu malina, a da on nema odakle da im plati.

"Radnici Natural fooda nam kažu da tri mjeseca nisu plaće dobili, imamo informacije i da su maline prodane, ali ne žele otvoriti hladnjače da vidimo ima li naše maline tamo. Pokušali smo mirnim putem, ali ne ide. Sad ćemo ih tužiti, čim istekne i službeni rok iz ugovora od 60 dana od predaje voća", ustvrdio je Rizvić.

Ni ovaj put iz poduzeća Natural food nisu odgovarali na telefonske pozive novinara, nego su zatvorili krug poduzeća kojemu niti radnici, ni novinari nisu imali pristup.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti