Nabavljena najsavremenija oprema za reciklažno dvorište u Ilijašu

06.10.2022. 07:35 / Izvor: Akta.ba
reciklažno dvorište

U okviru treće i završne faze projekta, 05. oktobra 2022. godine završena je isporuka opreme na osnovu Ugovora o nabavci opreme za reciklažno dvorište u Ilijašu.

U okviru treće i završne faze projekta, 05. oktobra 2022. godine završena je isporuka opreme na osnovu Ugovora o nabavci opreme za reciklažno dvorište, zaključenog između ugovornih strana Općine Ilijaš kao kupca i firme "EZIO INOX" d.o.o. Ilijaš kao Dobavljača.

Isporuci opreme od strane izabranog dobavljača firme "EZIO INOX" d.o.o. Ilijaš prisustvovali su Pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić sa saradnicima. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 261.036,36 KM, od čega je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS obezbjedilo iznosu od 150 hiljada KM, Fond za zaštitu okoliša FBiH 50 hiljada KM i Općina Ilijaš 61 hiljadu KM. 

Općina Ilijaš je za Reciklažno dvorište u Ilijašu nabavila opremu za skladištenje komunalnog otpada (komunalni kontejneri zatvorenog tipa za pet, papir i karton, tekstil i staklo); opremu za skladištenje krupnog otpada (komunalni kontejner otvorenog tipa za željezo – metalni komunalni otpad, rolo kontejner za kabasti otpad i rolo kontejner za građevinski otpad);  opremu za skladištenje opasnog otpada (metalni kontejner za  elektronski i električni otpad, metalni kontejner za akumulatore i baterije, kontejner za neonske cijevi, metalno spremište za opasne komponente komunalnog otpada i kontejner za baterije i lijekove sa tankvanom zapremine 1000 litara); opremu i uređaje za tretman otpada (vertikalna hidraulična presa, pet perforator, vaga/platforma, radni sto za sortiranje i komunalni kontejner za miješani komunalni otpad); opremu i uređaje za transport (viljuškar „Vmax”,ručna kolica i paletar) i dodatnu opremu (preskontejner hidraulični i sjeckalica za grane). 

U narednom period slijedi tehnički prijem objekta i obuka uposlenika JKP "Rad" d.o.o. Ilijaš o korištenju opreme. 

Realizacijom ovog projekta Općina Ilijaš dobija zavšeno reciklažno dvorište koje je ujedno i prvo reciklažno dvorište u Bosni i Hercegovini ovakvog tipa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti