Povećane cijene mrežarine: Konačnu odluku RERS donosi do 1. aprila

18.10.2022. 08:02 / Izvor: Srpska.info
Struja

Konačnu odluku o zahtjevima distributivnih preduzeća oko povećanja cijene mrežarine donijećemo, u skladu sa propisima, najkasnije do 1. aprila naredne godine.

Konačnu odluku o zahtjevima distributivnih preduzeća oko povećanja cijene mrežarine donijećemo, u skladu sa propisima, najkasnije do 1. aprila naredne godine.

Ovo za Srpskainfo kažu u Regulatornoj komisiji za energetiku, kojima je svih pet distributivnih preduzeća iz sistema “Elektroprivrede RS” u aprilu predalo zahtjeve za povećanje cijena.

"Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RERS) je obavijestila zainteresovana lica o osnovnim elementima podnesenih zahtjeva i provođenju formalnih rasprava. Na formalnim raspravama su se, u skladu sa propisima, izvodili dokazi u vezi sa već dostavljenim zahtjevima, koji su dostupni na internet stranici Regulatorne komisije", navode u ovoj Komisiji.

Na pitanje da je li je tačna računica Udruženja potrošača “Reakcija” da će računi za električnu energiju biti veći u prosjeku za 20 odsto ako budu prihvaćeni zahtjevi onako kako su i predloženi, u Komisiji tvrde da “u skladu s propisima u tarifnom postupku nisu u mogućnosti davati detaljnije informacije prije donošenja konačne odluke”. Konačna odluka biće donesena najkasnije do 1. aprila 2023. godine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti