Našli rješenje

Smanjuju se liste čekanja za pružanje usluge magnetne rezonance

25.01.2023. 10:27 / Izvor: Akta.ba
magnetna rezonanca

Rok za pružanje zdravstvene usluge magnetna rezonanca za onkološke pacijente je 30 dana od dana prve prijave.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a u suradnji s ugovornim bolničkim zdravstvenim ustanovama iznašao je rješenje za dugogodišnji problem značajnih listi čekanja osiguranika na pružanje usluge magnetne rezonance (MR).  

Sukladno postignutom dogovoru, rok za pružanje zdravstvene usluge magnetna rezonanca za onkološke pacijente je 30 dana od dana prve prijave pacijenta na odjel radiologije, a za neonkološke pacijente 3 mjeseca od dana prve prijave pacijenta na odjel radiologije.

Direktorica Zavoda, mr. sc. Ana Vidačak dr. med., prije potpisivanja ugovora za 2023. godinu, održala je sastanke s predstavnicima ugovornih bolničkih zdravstvenih ustanova koje, među ostalim, pružaju i usluge magnetne rezonance.

"Rješenje koje su zajedničkim radom iznašli predstavnici Zavoda i predstavnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" veliki su iskorak u dostupnosti zdravstvenih usluga našim osiguranicima što će izravno utjecati na smanjenje listi čekanja i povećanje zadovoljstva osiguranika", istaknula je Vidačak.

Prethodno spomenute radiološke pretrage za hitna stanja se realiziraju prema procjeni nadležnog liječnika, priopćeno je iz ZZO HNŽ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti